Zdroj: Hotte Pics for Adobe Stock
Kuřecí polévka s nudlemi, jakou dělávala maminka
Tato kuřecí polévka s nudlemi, jakou dělávala maminka, je jídlo, které vyvolává hluboké emocionální vzpomínky. Polévka, která byla často naším obědem, když jsem přišla ze školy, má stále chuť mého dětství. V průběhu let jsem do ní přidala vlastní variace a úpravy, ale podstata receptu zůstává stejná jako maminčin originál.
Ingredience
- 1 střední Kuře
- 2 mrkev
- 2 Stonky celeru
- 1 velké Cibule
- 3 stroužky česneku
- Sůl a černý pepř podle chuti
- 2 l voda
- hrst čerstvé petrželky
- 100 g Malé těstoviny
Nejnovější letáky
Postup
Recept na kuřecí polévku začněte důkladným omytím kuřete a poté jej vložte do velkého hrnce. Kuře zalijte vodou. Voda by měla kuře zcela pokrýt. Přepněte teplotu na nejvyšší stupeň a přiveďte k varu.
Zatímco se voda vaří, oloupejte mrkev, celer, cibuli a česnek. Vše nakrájejte na hrubší kousky - nemusí být příliš malé, protože slouží hlavně k ochucení vývaru. A cibuli nechte uprostřed, dodá jí báječnou chuť.
Jakmile se voda začne vařit, ponořte do ní zeleninu a koření. Snižte teplotu na minimum a nechte polévku vařit asi hodinu a půl - tento krok je naprosto zásadní pro získání bohatého a plného kuřecího vývaru.
Jakmile se polévka uvaří, vyjměte kuře a nechte ho mírně vychladnout. Maso by se nyní mělo snadno oddělovat od kosti. Kuře nakrájejte na menší kousky a vraťte do hrnce.
Nyní je čas přidat nudle do kuřecí polévky. Kuřecí polévku nechte vařit dalších 15 minut, dokud se nudle neuvaří. Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou.
Při každém doušku této polévky máte pocit, že je to přesně to, co vaše tělo potřebuje. Nezapomeňte do ní při vaření vložit lásku a vděčnost - pak bude vaše polévka ještě chutnější!