Kuřecí perkelt
Rychlý, lehký a plný chuti - perkelt z kuřecích prsou, toto jídlo bylo první, které jsem se naučil uvařit a vařím perkelt pravidelně 2-3 krát za měsíc. Vynikající kuřecí perkelt s koleny.
Ingredience
- 300 g kuřecí prsa
- 1 kus červená paprika
- 1 kus šalotka
- 1 kus rajče
- 1 polévková lžíce sádlo
- 180 ml šlehačka
- hladká mouka
- mletá paprika - sladká
- sůl
- mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Připravíme si suroviny, maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a okořeníme. Cibuli a papriku nakrájíme na kostky. Rajče oloupeme a také nakrájíme na kostky.
Na tuku orestujeme najemno nakrájenou šalotku s červenou paprikou. Poté přidáme mletou papriku a neustále mícháme, aby paprika nepřipálila, po chvíli přidáme osolené a opepřené na větší kusy nakrájená kuřecí prsa.
Nechejte maso se vzít a poprašte hladkou moukou, poté přidejte na kostky nakrájené oloupané rajčiny. Podlijte vodou a nechte dusit, dokud maso nezměkne, asi 30 minut.
Když je maso hotové, vyjmeme maso na talíř. Přidáme do guláše smetanu a rozmixujeme. Maso vraťme do omáčky a necháme dušit 10 minut, podle potřeby ještě zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a dosolíme. Guláš podáváme s těstovinou nebo knedlíky. Dobrou chuť.