Zdroj: Brandon Olmstead's Images
Kuřecí korma s kokosovým mlékem
Kuřecí korma je typické indické jídlo, které se zvládne připravit relativně rychle a bez velkých problémů.
Ingredience
- 3 ks kuřecí prsa
- 1 ks velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 Lžíce mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1⁄2 lžíce chilli prášku
- 1 kontejnery kokosového mléka
- 1 ks citron
- sůl a pepř
- Hrubý drcený kmín
- Olejové rostlinné máslo
- Nařezaná čerstvá koriandr na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si omyjeme kuřecí maso a nakrájíme ho na menší kousky. Potom si na pánev nalijeme trochu olejového rostlinného másla a přidáme nasekanou cibuli. Ta by měla být po chvíli skleněná. V tomto okamžiku do pánve přidávám i drcený česnek. Po česneku přidáme všechny koření: mletý koriandr, kurkumu, kmín a chilli. Toto vše směs za stálého míchání orestujeme, dokud se koření nespojí s cibulí a vše krásně nezavoní.
Poté do pánve přidáme nakrájené kuřecí maso. Důležité je, aby bylo maso dobře promíchané s kořením, protože to mu dodá jedinečnou chuť. Jakmile je maso z obou stran orestované, přilijeme kokosové mléko a necháme vše dobře propíchat. Chuť kormy ovšem vždy na konci doladíme solí a pepřem.
Kuřecí korma nakonec podáváme posypané čerstvým koriandrem a podle chuti s rýží. Toto jídlo je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně, ale i pro ty, kteří se s ní teprve seznamují.