Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Kuřecí játra na cibuli
Vynikající kuřecí pečeně s cibulí, které nejlépe chutnají s chlebem.
Ingredience
- 500 g Kuřecí játra
- 2 kus Cibule
- 3 stroužky Česnek
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 pl Máslo
- 2 pl oleje
- 1 pl Hladká mouka
Nejnovější letáky
Postup
Na začátek si připravte kuřecí pečeně. Rozpalte pánev, přidejte máslo a olej. Když se máslo rozpustí, přidejte na pánev kuřecí játra a smažte je asi 5 minut z každé strany, nebo dokud nebudou mít pěknou zlatavou barvu.
Mezitím nakrájejte cibuli na půlměsíčky a česnek nadrobno. Když jsou pečeně pěkně propečené, vyjměte je z pánve a na stejném tuku osmahněte cibuli a česnek.
Po chvíli přidejte na pánev papriku a mouku a rychle promíchejte. Je důležité nechat mouku asi minutu opékat, aby se odstranila syrová chuť.
Poté přidejte pečeně zpět do pánve a promíchejte je s cibulí. Podlijte vodou nebo vývarem, přiklopte a vařte asi 20-25 minut, nebo dokud pečeně nezměknou a omáčka se nerozvaří na požadovanou hustotu.
Nakonec je osolte a okořeňte čerstvě mletým černým pepřem. Cibulovou pečeni podávejte horkou s oblíbeným druhem chleba.