Zdroj: Alekseyliss from Getty Images
Kuře s rýží v troubě
Kuře s rýží v troubě je klasické maďarské jídlo, které je jednoduché na přípravu a velmi syté. Kuře bude chutné a měkké, zatímco rýže bude krémová a kořeněná. Doplněné o několik zeleniny a nakládaného zeleniny, může to být skvělý oběd nebo večeře.
Ingredience
Kuře
- 1 ks Velký kuře
- 1 e česnek, nasekaný
- 2 tk sůl
- 1 tk Brok
- 2 e olej
Rýže
- 2 šálek Rýže
- 4 šálek voda
- 1 e sůl
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C.
Kuře omyjeme, necháme okapat a poté je zevnitř i zvenčí posypeme solí, pepřem a česnekem.
Kuře umístíme na velkou, pečicí mísu a pokropíme olejem.
Pečeme v troubě asi 30 minut.
Mezitím vaříme rýži ve dvojnásobném množství mírně osolené vody, a poté ji necháme okapat.
Kuře vyjmeme z trouby, rozprostřeme vedle něj rýži, pak ho vrátíme do trouby a pečeme dalších 30 minut, dokud se kuře nerozpeče do krásné červené barvy.
Při podávání kuřete nakrájíme a rýži nabíráme vedle.