INZERCE
Zdroj: Rogerio_Andrade from Getty Images
Kuře s nádivkou
Tento recept na pečené kuře s nádivkou je oblíbený již několik generací v naší babiččině kuchyni a stále ho velmi rádi připravujeme na rodinné oslavy nebo setkání. Jak nádivka, tak kuře jsou křehké, šťavnaté a plné chuti.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Kuře:
- 1 kuře
- sůl, pepř
- 1 lžička papriky
- 2 stroužky česneku
Nádivka:
- 1 bageta
- 2 stroužky česneku
- Hrst petrželové nať
- 100 g máslo
- 50 ml Smetana
- sůl, pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
150 min.
1. Krok
Kuře omyjeme, osušíme a zevnitř ho osolíme, opepříme, posypeme paprikou a česnekem.
2. Krok
Bagetu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s nastrouhaným česnekem, petrželí, máslem a smetanou. Dochutíme solí a pepřem.
3. Krok
Takto připravenou směsí naplníme kuře.
4. Krok
Kuře uložíme do pekáčku, pokapeme vodou a pečeme při 180 stupňích cca 2 hodiny. Během pečení kuře několikrát pokropíme výpekem.
5. Krok
Podáváme s oblíbenou přílohou - třeba restovanou zeleninou nebo pečenými bramborami.