Zdroj: FB: Recepty co vařily naše babičky
Kuře na paprice podle Pohlreicha
Příprava je trochu náročnější, ale výsledek stojí za to. Kombinace sladké papriky, kořeněného kuřete a lahodné omáčky je neodolatelná.
Ingredience
- 1 kus kuře
- sůl, pepř
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 Lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička mleté uzené papriky
- 2 Lžíce rajčatového protlaku
- 200 ml bílého vína
- 1 Lžíce hovězího vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- bazalka
Nejnovější letáky
Postup
Kuře omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.
Každý kus osolíme a opepříme.
V hrnci rozehřejeme olej a kuře z obou stran zprudka opečeme. Opečené kuře pak přendáme na stranu.
Do stejného hrnce přidáme nakrájenou cibuli a podusíme dozlatova. Přidáme stroužky česneku a vše krátce orestujeme.
Poté vmícháme sladkou a uzenou papriku. Domícháme rajčatový protlak a podlijeme vínem, vše necháme krátce povařit.
Přilijeme vývar a kuře zpět do hrnce.
Varíme asi hodinu, poté přilijeme smetanu a ještě chvíli povaříme. Tím se vytvoří krásně hustá a krémová omáčka.
Hotový pokrm ozdobte bazalkou.