INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Ctct1OVCWXRTBXRbBnct/c2724953857855d9d8a7d42cfacb58.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Kuře na houbách
Kuřecí na houbách s rýží. Jedná se o vynikající tradiční český pokrm, kdy kousky kuřecího masa jsou podávané s houbovou omáčkou a bramborovou kaší. Recept je snadný na přípravu a je skvělým jídlem pro celou rodinu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 600 g kuřecích prsou
- 500 g směsi lesních hub
- 1 citron
- 2 Lžíce masla
- 3 Lžíce oleje
- 1 smetan
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- Hranolky jako příloha
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Poté ho okořeníme solí a pepřem.
2. Krok
Na pánvi rozpustíme máslo s olejem a osmažíme na něm kuře ze všech stran do zlatova.
3. Krok
Přidáme nasekanou cibuli a česnek a smažíme, dokud cibule nezačne sklovatět.
4. Krok
Přidáme nasekané houby, osolíme, opepříme a podusíme. Poté přidáme smetanu a zamícháme.
5. Krok
Před podáváním pokapeme citronovou šťávou.
6. Krok
Podáváme s hranolkami. Kuře na houbách je na světě.