INZERCE
Zdroj: Unsplash
Kung pao - pravý čínský recept z kuřecího
Pokud hledáte chutnou a rychlou alternativu k tradiční čínské kuchyni, pak je kuřecí Kung Pao tou správnou volbou. Tento recept je plný kořeněných chutí a je vhodný pro milovníky ostrého jídla.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g kuřecích prsou nakrájených na kostky
- 2 plátky stroužky česneku
- 1⁄2 Kostky cibule nakrájené na
- 1 Kostky paprika nakrájená na
- 2 Lžíce oleje
- 1 Lžíce rýžového octa
- 2 Lžíce sojové omáčky
- 2 Lžíce krystalový cukr
- 1 lžička hoisin omáčky
- 1 lžička chilli omáčky podle chuti
- 1⁄4 šálku arašídového oleje
- 2 Lžíce čerstvě nakrájeného koriandru
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
V pánvi rozehřejte olej a osmahněte kuřecí kostky dozlatova. Vyjměte z pánve a odložte stranou. V pánvi opět rozehřejte olej a přidejte česnek, cibuli a papriku. Smažte do měkka. Přidejte osmahnuté kuřecí kostky, rýžový ocet, sojovou omáčku, cukr, hoisin omáčku a chilli omáčku. Smažte, dokud se omáčka nerozvaří a kuřecí kostky nejsou úplně propečené. Přidejte arašídový olej a koriandr. Smíchejte dobře a podávejte s rýží.