Zdroj: estefaniavizcaino from Canva
Kuličky Rafaelo
Skvělý jemný dezert Rafaelo, kterým příjemně překvapíte své hosty. Kuličky Rafaelo jsou nejenom vzhledově opravdovou lahodností, ale i chutí.
Ingredience
- 150 g kokosového tuku
- 250 g Mletých mandlí
- 100 g moučkového cukru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 Balení vanilkového cukru
- 30 kus celých mandlí
- 150 g kokosových lupínků na obalení
Nejnovější letáky
Postup
Kokosový tuk necháme rozpustit na mírném ohni, ale pozor, nesmí hořet!
K rozpuštěnému tuku přidáme mleté mandle a směs důkladně promícháme. Tím, že používáme mleté mandle, dosáhneme požadované konzistence kuliček, kdy jsou krémové, ale zároveň mají kusíčky.
Přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a smetanu ke šlehání. Směs důkladně promícháme a výsledná hmota by měla mít konzistenci, ze které se dají tvořit kuličky. Pokud je směs příliš tekutá, přidejte trochu kokosových lupínků.
Poté začneme modelovat kuličky. Do každé kuličky vložíme celou mandle a necháme ji v lednici ztuhnout. Jakmile jsou kuličky ztuhlé, obalíme je v kokose.