INZERCE
Kulajda z cukety
Čerstvá letní polévka, když je všude plno cuket :-)
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 300 g Očištěná cuketa
- 1 The Onion Namočte předem namočené houby
- 3 Větší Brambory
- nebo Vývar voda
- nebo Kokosový olej máslo
- 1 pl hladké mouky
- smetana na vaření
- Čerstvé kopr
- černý pepř
- pozemní Text: rasca
- sůl Cukr a jablečný ocet podle chuti
- 4 vejce Uveřené na tvrdo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Cibuli, cuketu a brambory nakrájíme na kostky. Na oleji opečeme cuketu s kořením, posypeme moukou a po opečení přilijeme vodu. Přivedeme k varu a krátce povaříme. Polévku rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Přidáme namočené houby, brambory a koření. Vaříme, dokud brambory a houby nezměknou. Mícháme.
2. Krok
Krátce před koncem vaření změkneme smetanou, přidáme nasekaný kopřivu a jen krátce povaříme. Polévku dochutíme octem a cukrem. Podáváme s nakrájeným vejcem.
3. Krok
Dobrou chuť přeji :-)