INZERCE
Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty
Kulajda podle Pohlreicha
Tato polévka je ideální jako lehký oběd nebo večeře, ale je také skvělá jako první chod při slavnostní hostině.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 300 g brambor
- 2 Kusy vejce
- 1 Lžíce masla
- 50 g sušených hub
- 1 l vývaru z hub
- 200 ml smetany na šlehání
- 12 g Soli
- 2 lžíce pepře
- 4 Lžíce octu
- koprová nať
- hladkolistá petržel
- 2 Kusy cibule
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Nejdříve uvařte brambory v slupce do měkka. Poté je ještě teplé oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
2. Krok
Sušené houby namočte do studené vody.
3. Krok
Vejce uvařte na tvrdo a nakrájejte na poloviny.
4. Krok
Na pánvi rozpalte máslo a přidejte na jemno nakrájené cibule, orestujte je do sklovita.
5. Krok
Pak přidejte drť z hub, které jste předtím namočili, a nechte je dusit, dokud nezačnou vydávat vůni.
6. Krok
Poté přidejte k bramborám a cibuli vývar z hub a do vařící směsi přidejte smetanu na šlehání.
7. Krok
Dochutíme solí, pepřem a octem.
8. Krok
Na závěr do polévky vložíme uvařená vejce a posypeme koprovou naťí a petrželí.