INZERCE

Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty

Kulajda podle Pohlreicha

Tato polévka je ideální jako lehký oběd nebo večeře, ale je také skvělá jako první chod při slavnostní hostině.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 300 g brambor Přidáno do
  • 2 Kusy vejce Přidáno do
  • 1 Lžíce masla Přidáno do
  • 50 g sušených hub Přidáno do
  • 1 l vývaru z hub Přidáno do
  • 200 ml smetany na šlehání Přidáno do
  • 12 g Soli Přidáno do
  • 2 lžíce pepře Přidáno do
  • 4 Lžíce octu Přidáno do
  • koprová nať Přidáno do
  • hladkolistá petržel Přidáno do
  • 2 Kusy cibule Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejdříve uvařte brambory v slupce do měkka. Poté je ještě teplé oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

2. Krok

Sušené houby namočte do studené vody.

3. Krok

Vejce uvařte na tvrdo a nakrájejte na poloviny.

4. Krok

Na pánvi rozpalte máslo a přidejte na jemno nakrájené cibule, orestujte je do sklovita.

5. Krok

Pak přidejte drť z hub, které jste předtím namočili, a nechte je dusit, dokud nezačnou vydávat vůni.

6. Krok

Poté přidejte k bramborám a cibuli vývar z hub a do vařící směsi přidejte smetanu na šlehání.

7. Krok

Dochutíme solí, pepřem a octem.

8. Krok

Na závěr do polévky vložíme uvařená vejce a posypeme koprovou naťí a petrželí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty