INZERCE

Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty

Kulajda podle Pohlreicha

Tato polévka je ideální jako lehký oběd nebo večeře, ale je také skvělá jako první chod při slavnostní hostině.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 300 g brambor Přidáno do
  • 2 Kusy vejce Přidáno do
  • 1 Lžíce masla Přidáno do
  • 50 g sušených hub Přidáno do
  • 1 l vývaru z hub Přidáno do
  • 200 ml smetany na šlehání Přidáno do
  • 12 g Soli Přidáno do
  • 2 lžíce pepře Přidáno do
  • 4 Lžíce octu Přidáno do
  • koprová nať Přidáno do
  • hladkolistá petržel Přidáno do
  • 2 Kusy cibule Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejdříve uvařte brambory v slupce do měkka. Poté je ještě teplé oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

2. Krok

Sušené houby namočte do studené vody.

3. Krok

Vejce uvařte na tvrdo a nakrájejte na poloviny.

4. Krok

Na pánvi rozpalte máslo a přidejte na jemno nakrájené cibule, orestujte je do sklovita.

5. Krok

Pak přidejte drť z hub, které jste předtím namočili, a nechte je dusit, dokud nezačnou vydávat vůni.

6. Krok

Poté přidejte k bramborám a cibuli vývar z hub a do vařící směsi přidejte smetanu na šlehání.

7. Krok

Dochutíme solí, pepřem a octem.

8. Krok

Na závěr do polévky vložíme uvařená vejce a posypeme koprovou naťí a petrželí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Rýže

175 recepty

Dýně

50 recepty

Sušenky

20 recepty

V páře

213 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Saláty

265 recepty

Oběd

2782 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty