Kulajda podle Pauluse
Kulajda je tradiční česká polévka, která se připravuje z houbového vývaru, smetany, kyselé okurky a vajec. Recept od kuchaře Pauluse je jednoduchý a kvalitní, který garantuje vynikající chuť.
Ingredience
- 500 g čerstvých húb
- 1 Lžíce masla
- 1 Lžíce mouky
- 1 cibule
- 5 kyselých okurek
- 1 lžička soli
- půl lžičky pepře
- 4 brambory
- 200 ml smetany ke šlehání
- 4 vejce
- 1 Svazek kopru
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si očistíme a nakrájíme houby. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Okurky nakrájíme na kolečka.
Na másle orestujeme cibuli do zlatova, pak přidáme houby a restujeme dalších 10 minut.
Přidáme mouku, promícháme a chvíli restujeme. Pak přidáme 1 litr vody, brambory, okurky, sůl a pepř.
Necháme vařit asi 20 minut, dokud brambory nebudou měkké.
Přidáme smetanu a krátce povaříme.
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Do polévky přidáme vejce a důkladně promícháme. Pak přidáme nasekaný kopr a promícháme.
Kulajdu podáváme horkou s krajícem chleba.