INZERCE

Kulajda podle Pauluse

Kulajda je tradiční česká polévka, která se připravuje z houbového vývaru, smetany, kyselé okurky a vajec. Recept od kuchaře Pauluse je jednoduchý a kvalitní, který garantuje vynikající chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvých húb Přidáno do
  • 1 Lžíce masla Přidáno do
  • 1 Lžíce mouky Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 5 kyselých okurek Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • půl lžičky pepře Přidáno do
  • 4 brambory Přidáno do
  • 200 ml smetany ke šlehání Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 1 Svazek kopru Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejdříve si očistíme a nakrájíme houby. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Okurky nakrájíme na kolečka.

2. Krok

Na másle orestujeme cibuli do zlatova, pak přidáme houby a restujeme dalších 10 minut.

3. Krok

Přidáme mouku, promícháme a chvíli restujeme. Pak přidáme 1 litr vody, brambory, okurky, sůl a pepř.

4. Krok

Necháme vařit asi 20 minut, dokud brambory nebudou měkké.

5. Krok

Přidáme smetanu a krátce povaříme.

6. Krok

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

7. Krok

Do polévky přidáme vejce a důkladně promícháme. Pak přidáme nasekaný kopr a promícháme.

8. Krok

Kulajdu podáváme horkou s krajícem chleba.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty