Kulajda od Zdeňka Pohlreicha
Kulajda je tradiční česká polévka, která je oblíbená pro svůj jedinečný kremační chuť. Zdeněk Pohlreich je známý svou výjimečnou kulajdou, která je připravena s jeho speciálními technikami.
Ingredience
- 600 gramy brambor
- 200 gramy uzeného masa
- 50 gramy hříbků
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 2 kyselé okurky
- 1 cibule
- 3 vejce
- 30 gramy masla
- 4 kuličky nového koření
- 1 l vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- 2 Lžíce hladké mouky
- 2 květy kopru
Nejnovější letáky
Postup
Na másle orestujeme nasekanou cibuli se solí, aby se zesklovatěla.
Přidáme nakrájené hříbky a dáme je také zapékat.
Jakmile je cibule zlatavá, přidáme na malé kousky pokrájené uzené maso. Toto vše spolu orestujeme.
Poté přidáme pokrájené brambory a zalijeme vším vývarem.
Do polévky vhodíme kuličky nového koření a bobkový list.
Jakmile jsou brambory měkké, smícháme mouku se smetanou a vmícháme do polévky. Tím ji zahustíme.
Nakonec do polévky přidáme nakrájené kyselé okurky a necháme ještě chvíli vařit.
Vejce uvaříme na tvrdo a nakrájíme je na poloviny.
Před podáváním do polévky vmícháme kopr a na vrch položíme vejce.
Podáváme horké jako předkrm nebo lehký oběd.