INZERCE

Kulajda od Zdeňka Pohlreicha

Kulajda je tradiční česká polévka, která je oblíbená pro svůj jedinečný kremační chuť. Zdeněk Pohlreich je známý svou výjimečnou kulajdou, která je připravena s jeho speciálními technikami.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 600 gramy brambor Přidáno do
  • 200 gramy uzeného masa Přidáno do
  • 50 gramy hříbků Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 1 lžička pepře Přidáno do
  • 2 kyselé okurky Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 3 vejce Přidáno do
  • 30 gramy masla Přidáno do
  • 4 kuličky nového koření Přidáno do
  • 1 l vývaru Přidáno do
  • 200 ml smetany na vaření Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 2 květy kopru Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Na másle orestujeme nasekanou cibuli se solí, aby se zesklovatěla.

2. Krok

Přidáme nakrájené hříbky a dáme je také zapékat.

3. Krok

Jakmile je cibule zlatavá, přidáme na malé kousky pokrájené uzené maso. Toto vše spolu orestujeme.

4. Krok

Poté přidáme pokrájené brambory a zalijeme vším vývarem.

5. Krok

Do polévky vhodíme kuličky nového koření a bobkový list.

6. Krok

Jakmile jsou brambory měkké, smícháme mouku se smetanou a vmícháme do polévky. Tím ji zahustíme.

7. Krok

Nakonec do polévky přidáme nakrájené kyselé okurky a necháme ještě chvíli vařit.

8. Krok

Vejce uvaříme na tvrdo a nakrájíme je na poloviny.

9. Krok

Před podáváním do polévky vmícháme kopr a na vrch položíme vejce.

10. Krok

Podáváme horké jako předkrm nebo lehký oběd.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty