Zdroj: Canva
Krupicová kaše s jablky
Krupicovou kaši zná jistě každý a pochutná si na ní nejen každé díťko, ale dospělý. V tomto receptu si ukážeme, jak vypadá příprava krupicové kaše s jablíčky!
Ingredience
- 1 hrnek jemně mleté krupice
- 2 šálky vody
- 2 šálky mléka
- 2 Lžíce cukru
- 2 jablka
- 1 lžička skořice
- sůl
- med
- Ořechy
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci smíchejte vodu, mléko a špetku soli.
Přiveďte vše k varu.
Jakmile se směs vaří, postupně za stálého míchání přilijte jemně mletou krupici do hrnce.
Míchejte, abyste zabránili vytvoření hrudek.
Při nízké teplotě vařte krupici cca 5-7 minut, dokud kaše nezhoustne. Pravidelně míchejte, abyste zabránili připálení.
Přidejte cukr do kaše a důkladně promíchejte, aby se rozpustil.
Můžete přidat více či méně cukru dle své chuti.
Přidejte nakrájená jablka do kaše a stále míchejte.
Přidávejte také skořici, pokud si přejete, aby měla kaše výraznější chuť. Vařte ještě cca 2-3 minuty, dokud jablka nezměknou a kaše nezíská jemnou texturu.
Podle svého vkusu můžete přidat med či javorový sirup, aby kaše byla sladší.
Promíchejte a ochutnejte, zda nevyžaduje další dochucení.
Nalijte krupicovou kaši s jablky do misek a můžete ji ozdobit ořechy nebo sušeným ovocem.
Krupicová kaše z krupice je hotová! Podávejte ji teplou a užívejte si lahodnou a vydatnou snídani či svačinu!