Zdroj: Pixabay
Křupavý filet z korálového pstruha smažený na pánvi
Korálový pstruh, šťavnatá, jemná ryba s jemnou chutí, se skvěle kombinuje s bylinkami, kořením a aromatickými látkami. Výsledný pokrm je dokonale vyvážený mezi pikantním a pikantním, jemným a výrazným. Tento recept vás rozhodně promění v milovníky domácího vaření mořských plodů!
Ingredience
- 4 Velké filety z korálového pstruha
- 4 Velké filety z korálového pstruha
- olivový olej
- Sůl a černý pepř na dochucení
- 2 stroužky česneku, jemně nasekaného
- 1 Citron zbavený kůry a odšťavněný
- 2 polévková lžíce čerstvá petržel, jemně nasekaná
- 1 polévková lžíce čerstvý tymián, nasekaný
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve je třeba připravit filety z korálového pstruha. Vezměte každý filet a vydatně jej osolte a opepřete. Tento krok je zásadní pro zajištění chuti vašich filetů. Nechte je asi 10 minut odpočívat.
Pánev s nepřilnavým povrchem postavte na střední teplotu. Zkušenosti ukazují, že nepřilnavá pánev poskytuje dokonalé a rovnoměrné vaření, takže ji vřele doporučuji. Po zahřátí přidejte olivový olej.
Filety ze pstruha opatrně vložte kůží dolů do rozpáleného oleje. Nezapomeňte se na pánvi nepřeplnit a v případě potřeby připravujte filety po částech. Smažte je asi 5-7 minut, dokud není kůže zlatohnědá a křupavá.
Obraťte filé a přidejte do pánve nasekaný česnek. Vařte dalších 3-5 minut nebo dokud nejsou filety důkladně propečené. Česnek dodá rybě nádhernou vůni a chuť.
Odstavte z ohně. Filety pokapejte citronovou šťávou a posypte citronovou kůrou, petrželkou a tymiánem. To dodá filetům pikantní i bylinkový nádech, díky němuž je pokrm naprosto lahodný.
Podávejte ihned, dokud jsou ještě horké, abyste si vychutnali křupavost kůže a šťavnaté, jemné rybí maso.