INZERCE

Zdroj: Pixabay

Křupavý filet z korálového pstruha smažený na pánvi

Korálový pstruh, šťavnatá, jemná ryba s jemnou chutí, se skvěle kombinuje s bylinkami, kořením a aromatickými látkami. Výsledný pokrm je dokonale vyvážený mezi pikantním a pikantním, jemným a výrazným. Tento recept vás rozhodně promění v milovníky domácího vaření mořských plodů!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Velké filety z korálového pstruha Přidáno do
  • 4 Velké filety z korálového pstruha Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • Sůl a černý pepř na dochucení Přidáno do
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekaného Přidáno do
  • 1 Citron zbavený kůry a odšťavněný Přidáno do
  • 2 polévková lžíce čerstvá petržel, jemně nasekaná Přidáno do
  • 1 polévková lžíce čerstvý tymián, nasekaný Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nejdříve je třeba připravit filety z korálového pstruha. Vezměte každý filet a vydatně jej osolte a opepřete. Tento krok je zásadní pro zajištění chuti vašich filetů. Nechte je asi 10 minut odpočívat.

2. Krok

Pánev s nepřilnavým povrchem postavte na střední teplotu. Zkušenosti ukazují, že nepřilnavá pánev poskytuje dokonalé a rovnoměrné vaření, takže ji vřele doporučuji. Po zahřátí přidejte olivový olej.

3. Krok

Filety ze pstruha opatrně vložte kůží dolů do rozpáleného oleje. Nezapomeňte se na pánvi nepřeplnit a v případě potřeby připravujte filety po částech. Smažte je asi 5-7 minut, dokud není kůže zlatohnědá a křupavá.

4. Krok

Obraťte filé a přidejte do pánve nasekaný česnek. Vařte dalších 3-5 minut nebo dokud nejsou filety důkladně propečené. Česnek dodá rybě nádhernou vůni a chuť.

5. Krok

Odstavte z ohně. Filety pokapejte citronovou šťávou a posypte citronovou kůrou, petrželkou a tymiánem. To dodá filetům pikantní i bylinkový nádech, díky němuž je pokrm naprosto lahodný.

6. Krok

Podávejte ihned, dokud jsou ještě horké, abyste si vychutnali křupavost kůže a šťavnaté, jemné rybí maso.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty