Zdroj: Pixabay: LAWJR
Křupavé pečené koblihové chipsy
Tyto koblihové chipsy jsou lahodnou směsí klasické koblihové sladkosti v kombinaci s návykovou křupavostí chipsů.
Ingredience
- 6 Zatuchlé koblihy
- 1 šálek cukru
- 1 polévková lžíce Skořice
- 1 polévková lžíce Skořice
- Sprej na pečení (k namazání)
- Moučkový cukr na posypání (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si pořiďte zatuchlé koblihy. Možná si říkáte, proč ztvrdlé. Podle mých zkušeností mají staré koblihy tendenci lépe snášet krájení a pečení a vzniknou z nich křupavější lupínky. Každou koblihu nakrájejte na tenké plátky, pokud možno rovnoměrně.
V míse smíchejte cukr a skořici. Když koblihy v této směsi namočíte, získají fantastickou sladce kořeněnou polevu. Každý plátek je nutné bohatě obalit z obou stran. Věřte mi, že tento krok má na výslednou chuť velký vliv!
Poté předehřejte troubu na 175 °C (350 °F). Mezitím rozložte plátky koblih na plech, který jste vydatně postříkali sprejem na pečení. Ten nejenže zabrání přilepení plátků, ale také jim po upečení dodá pěknou zlatohnědou barvu.
Jakmile je trouba dostatečně vyhřátá, vložte plech a pečte asi 10-12 minut. A teď moje malé tajemství - v polovině pečení plátky otočte. Tím zajistíte, že budou hranolky rovnoměrně propečené a dokonale křupavé.
Po dokončení vyjměte plech a nechte hranolky několik minut vychladnout. Pro větší sladkost je můžete posypat moučkovým cukrem.
Nakonec jsou vaše lahodné koblihové chipsy připraveny k servírování a vychutnávání! Doufám, že si tento jedinečný a chutný recept užijete stejně jako já.