Zdroj: Pixabay : PublicDomainPictures
Krocan v troubě
Šťavnatý, perfektně pečený krocan je klasickým hlavním jídlem pro každou oslavu. Toto lahodné jídlo z krocana nebo krůty pikantně náplněné a podávané s jakoukoli přílohou na Vánoce nebo Silvestra potěší vaši rodinu!
Ingredience
Kuře a koření
- 1 Kus Krocan (cca. 3 kg)
- 1 Čajová lžička sůl
- 1 Čajová lžička pepř
- 2 zvazek Rozmarýn
- 2 zvazek Tymián
Vyplnění
- 2 Kus Cibule
- 1 Kus Clovek česneku
- 1 Kus citron
- 100 Gram máslo
Nejnovější letáky
Postup
První krok je umýt a očistit krůtu, vyjmout vnitřnosti. Kůru pečlivě osolte a opepřete a posypte bylinkami.
Připravte náplň tím, že nasekáte cibuli a česnek a smícháte je s čtvrťky citronu a máslem.
Nyní naplňte krocan tím, že dovnitř vložíte připravenou směs. Otevření zavřete párátky.
Předpřipravenou krůtu nyní pečte v troubě při 180 stupňů cca 1,5 hodiny. Během pečení kontrolujte průběh vaření, masový džus by měl být čistý.
Podávejte slavnostního krocana z trouby a krajte ho přímo u stolu a podávejte náplň zvlášť. Podávejte s libovolnými přílohami k slavnostnímu jídlu. Veselé svátky!