INZERCE

Zdroj: Pixabay : PublicDomainPictures

Krocan v troubě

Šťavnatý, perfektně pečený krocan je klasickým hlavním jídlem pro každou oslavu. Toto lahodné jídlo z krocana nebo krůty pikantně náplněné a podávané s jakoukoli přílohou na Vánoce nebo Silvestra potěší vaši rodinu!

INZERCE

Ingredience

porce
6

Kuře a koření

  • 1 Kus Krocan (cca. 3 kg) Přidáno do
  • 1 Čajová lžička sůl Přidáno do
  • 1 Čajová lžička pepř Přidáno do
  • 2 zvazek Rozmarýn Přidáno do
  • 2 zvazek Tymián Přidáno do

Vyplnění

  • 2 Kus Cibule Přidáno do
  • 1 Kus Clovek česneku Přidáno do
  • 1 Kus citron Přidáno do
  • 100 Gram máslo Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

První krok je umýt a očistit krůtu, vyjmout vnitřnosti. Kůru pečlivě osolte a opepřete a posypte bylinkami.

2. Krok

Připravte náplň tím, že nasekáte cibuli a česnek a smícháte je s čtvrťky citronu a máslem.

3. Krok

Nyní naplňte krocan tím, že dovnitř vložíte připravenou směs. Otevření zavřete párátky.

4. Krok

Předpřipravenou krůtu nyní pečte v troubě při 180 stupňů cca 1,5 hodiny. Během pečení kontrolujte průběh vaření, masový džus by měl být čistý.

5. Krok

Podávejte slavnostního krocana z trouby a krajte ho přímo u stolu a podávejte náplň zvlášť. Podávejte s libovolnými přílohami k slavnostnímu jídlu. Veselé svátky!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty