:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kbe_MwUCZn_-Wk0lRZY9/37df82d385ba2195ba119614f9fc9a.jpeg)
Krémové italské risotto se zeleným chřestem, uzeným lososem a křepelčím vejcem
Lehké a chutné krémové risoto
Ingredience
- 500 g Rýže Arborio nebo Carnaolle kulatozrnné rýže
- 2 dcl suché bílé víno
- 100 g cibule šalotka
- 500 g zeleného chřestu
- 50 g stroužky česneku
- 200 g Parmezánu
- 150 g masla
- 2 litrů zeleninového vývaru z chřestu
- sůl a pepř
- 100 g uzeného lososa
- 8 ks křepelčích vajíček
- 100 ml olivový olej extra virgin
Nejnovější letáky
Postup
Nejprvé si připravíme zeleninový vývar z chřestu očistíme chřest od tvrdých a dřevnatých konců popř bilí chřest oloupeme . vše dáme do vody a necháme cca 30 min zlehka vařit s bylinkami a kouskem citronu
Na olivovém oleji si zlehka orestujeme nakrájenou cibuli šalotku. Do zesklovatění.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kbe_MwUCZn_-Wk0lRZY9/a495919bbf5a7d5704324c6c801c9c.jpeg)
Poté přidáme suchoou rýži arborio a taky orestujeme aby nám natáhla do sebe olivový olej.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kbe_MwUCZn_-Wk0lRZY9/11de09c4bbb4ce26c80dea229dedc9.jpeg)
Zalijeme bilím víném, které necháme odvařit
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kbe_MwUCZn_-Wk0lRZY9/83f6f63933b2540b8dd4461d9912b5.jpeg)
Poté postupně přiléváme teplý zeleninový vývar který jsme si připrvili z chřestu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kbe_MwUCZn_-Wk0lRZY9/1341c2305fcf169297cee136a81e2d.jpeg)
Pomalu vaříme a dolíváme postuně vývarem dokud není risoto na zkus a krémové konzistence.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kbe_MwUCZn_-Wk0lRZY9/227dea105831e03fbb82c4b89ff9cd.jpeg)
Poté do něj nakrájíme zbylí chřest (hlavičky necháme na dekoraci nahoru) stonky si orestujeme na 1/3 másla
Vše dochutíme solí pepřem, nasstrouhaným parmezánem a ke konci vmícháme nakrájené máslo, Já přidal i trochu chřestoveho pyré které jsem si připravil jen ze zeleného chřestu v termomixu aby mělo krásnou zelenou barvu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kbe_MwUCZn_-Wk0lRZY9/230f711a7ac60852a4d05837fbcd1f.jpeg)
Na ozdobu použijeme uvařené a oloupané křepelčí vejce, uzeného lososa, hlavičky zeleného chřestu a parmazánovou sušenku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kbe_MwUCZn_-Wk0lRZY9/704b25d559032a62a4b3d31e53620c.jpeg)