Krémové italské risotto se zeleným chřestem, uzeným lososem a křepelčím vejcem
Lehké a chutné krémové risoto
Ingredience
- 500 g Rýže Arborio nebo Carnaolle kulatozrnné rýže
- 2 dcl suché bílé víno
- 100 g cibule šalotka
- 500 g zeleného chřestu
- 50 g stroužky česneku
- 200 g Parmezánu
- 150 g masla
- 2 litrů zeleninového vývaru z chřestu
- sůl a pepř
- 100 g uzeného lososa
- 8 ks křepelčích vajíček
- 100 ml olivový olej extra virgin
Nejnovější letáky
Postup
Nejprvé si připravíme zeleninový vývar z chřestu očistíme chřest od tvrdých a dřevnatých konců popř bilí chřest oloupeme . vše dáme do vody a necháme cca 30 min zlehka vařit s bylinkami a kouskem citronu
Na olivovém oleji si zlehka orestujeme nakrájenou cibuli šalotku. Do zesklovatění.
Poté přidáme suchoou rýži arborio a taky orestujeme aby nám natáhla do sebe olivový olej.
Zalijeme bilím víném, které necháme odvařit
Poté postupně přiléváme teplý zeleninový vývar který jsme si připrvili z chřestu.
Pomalu vaříme a dolíváme postuně vývarem dokud není risoto na zkus a krémové konzistence.
Poté do něj nakrájíme zbylí chřest (hlavičky necháme na dekoraci nahoru) stonky si orestujeme na 1/3 másla
Vše dochutíme solí pepřem, nasstrouhaným parmezánem a ke konci vmícháme nakrájené máslo, Já přidal i trochu chřestoveho pyré které jsem si připravil jen ze zeleného chřestu v termomixu aby mělo krásnou zelenou barvu.
Na ozdobu použijeme uvařené a oloupané křepelčí vejce, uzeného lososa, hlavičky zeleného chřestu a parmazánovou sušenku.