INZERCE
Zdroj: Pixabay
Krémová špenátová polévka - jemná a plná chuti
Připravte si tuto jednoduchou jemnou, krémovou špenátovou polévku. Klasický recept s chutí česneku a s troškou parmazánu, ideální do chladného počasí jako lehký oběd nebo večeře.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 1 kg špenátu
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 Lžíce hladké mouky
- 500 ml mléka
- 500 ml zeleninový vývar
- sůl
- pepř
- 100 g krémového sýra
- 1 Lžíce nastrouhaného parmezánu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
2. Krok
Přidejte špenát a duste asi 5 minut nebo dokud se špenát nezmenší. Do špenátu přidejte hladkou mouku a míchejte, aby se rovnoměrně rozprostřela. Přilijte mléko, zeleninový vývar, sůl a pepř podle chuti. Vařte asi 15 minut nebo dokud polévka nezhoustne. Poté přidejte krémový sýr a parmezán a rozmixujte polévku do hladka.