INZERCE

Zdroj: Pixabay

Krémová špenátová polévka - jemná a plná chuti

Připravte si tuto jednoduchou jemnou, krémovou špenátovou polévku. Klasický recept s chutí česneku a s troškou parmazánu, ideální do chladného počasí jako lehký oběd nebo večeře.

INZERCE
Co uvařit dnes nebo zítra? 15 skvělých receptů na obědy a večeře

Recept najdete v tomto článku

Co uvařit dnes nebo zítra? 15 skvělých receptů na obědy a večeře

Ingredience

porce
6
  • 1 kg špenátu Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 500 ml mléka Přidáno do
  • 500 ml zeleninový vývar Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • 100 g krémového sýra Přidáno do
  • 1 Lžíce nastrouhaného parmezánu Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.

2. Krok

Přidejte špenát a duste asi 5 minut nebo dokud se špenát nezmenší. Do špenátu přidejte hladkou mouku a míchejte, aby se rovnoměrně rozprostřela. Přilijte mléko, zeleninový vývar, sůl a pepř podle chuti. Vařte asi 15 minut nebo dokud polévka nezhoustne. Poté přidejte krémový sýr a parmezán a rozmixujte polévku do hladka.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty