:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/9FXxz5SPOhwnaJUQghoj/645d4df7738e487006297c78397846.jpeg)
Králík po myslivecku ,,alla Cacciatora¨
Králík po myslivecku nebo také "alla Cacciatora" je klasický italský pokrm, převážně připravovaný z kuřete, který jsem si v tomto receptu připravil v mé oblíbené verzi z králíka. Králíka využijeme úplně celého, rozporcovaného na malé kousky.
Ingredience
- 600 g králik celý
- olivový olej
- mouka hladká speciální
- nebo uzená slanina typická italská pancetta
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 očistěné nakrájené řapíky celeru
- 2 stroužky česneku
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu
- 2 snítky bobkového listu
- 200 g míchaných lesních hub sušené necháme nabobtnat ve vodě
- 2 dcl suché bílé víno
- 2 Lžíce rajčatové protlak
- rajčatového protlaku
- 1 Lžíce sladké papriky
- 1 konzerva nakládaných rajčat
- 125 g cherry rajčata
- 1 hrstka olivy kalamata
- 1 lžička kapary
- 1 citron
- 500 ml kuřecí vývar
- 1 Malé červené feferónky
Nejnovější letáky
Postup
Králíka si nejdříve naporcujeme na přední a zadní část, hřbet a velká stehna překrojíme v kloubu ještě na menší kousky, aby se nám maso peklo stejnoměrně.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/9FXxz5SPOhwnaJUQghoj/19c8d72a06293fee577e507e25154f.jpeg)
Osolíme a necháme odležet alespoň 1 hodinu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/9FXxz5SPOhwnaJUQghoj/7cfc2173326da9fae3c07aa353e8f8.jpeg)
Mezitím rozehřejeme olej v ohnivzdorném hrnci. Nasolené maso (případně obalené v hladké mouce pro větší šťavnatost) zprudka orestujeme ze všech stran a odložíme stranou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/9FXxz5SPOhwnaJUQghoj/c3e9e533262ed6ae34ad2b6e4e94a0.jpeg)
Do hrnce přidáme slaninu a necháme ji vyškvařit. Poté zpěníme cibuli a mrkev a pomalu je restujeme do zlatova. Pak k nim přidáme bobkový list, rozmarýn, nasekaný česnek a řapíkatý celer a krátce je orestujeme, aby se nespálily.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/9FXxz5SPOhwnaJUQghoj/e7b7b9df54fa118a6766458f944e02.jpeg)
Poté zaprášíme mletou paprikou a po chvílí přidáme rajčatový protlak, znova zarestujeme, zpět do základu vložíme králičí maso a zalijeme vínem. Necháme chvíli podusit, dokud se nám víno neodpaří.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/9FXxz5SPOhwnaJUQghoj/35d047d2408e7501fc465a426f6025.jpeg)
Přidáme olivy, cherry rajčata a kapary, nabobtnané houby a citronovou kůru (jen její žlutou část), promícháme a zalijeme nakládanými rajčaty a podlijeme zlehka vývarem. Přikryjeme poklicí a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C na cca 50 minut. Celou dobu pečeme přikryté pod poklicí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/9FXxz5SPOhwnaJUQghoj/e1b13858d6f5743396a0596ec68f34.jpeg)
Po upečení dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou zakápnutou olivovým olejem. Můžeme nasekat čerstvou petrželku, bazalku nebo lístky z řapíkatého celeru.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/9FXxz5SPOhwnaJUQghoj/ed02d2eb9e0d8ad7b0260688b1ada1.jpeg)
Králíka po myslivecku podávejte např. s rozpečenou bagetou, šťouchaným bramborem, polentovou kaší nebo těstovinami fregola a se zbývajícím suchým vínem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/9FXxz5SPOhwnaJUQghoj/32f96a8e9984ad47daa1f6504c7154.jpeg)