INZERCE

Zdroj: okskukuruza from Canva

Králičí paštika

Králičí paštika je ideální volbou pro ty, kteří ocení vynikající a do jisté míry jedinečný pokrm, který potěší nejen svým vzhledem, ale především chutí. Křehké králičí maso v kombinaci s nádechem slaniny a zeleniny, uzavřené v křupavém těstíčku, představuje rafinovanou kombinaci, která se skvěle hodí na slavnostní stůl nebo pro zvláštní příležitost.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 králík Přidáno do
  • 200 g Uzená slanina Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 Karafiáty Česnek Přidáno do
  • 1 Mrkev Přidáno do
  • 1 Petržel Přidáno do
  • 2 Vejce Přidáno do
  • 2 lžíce Máslo Přidáno do
  • 1 kontejnery Strouhanka Přidáno do
  • 1 Listové těsto Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Králíka uvařte v mírně osolené vodě. Po uvaření slijte vodu a oddělte maso od kostí.

2. Krok

Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte na pánvi do křupava. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a společně je minutu smažte.

3. Krok

Ke slanině a cibuli přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a petržel. Vše společně několik minut smažte.

4. Krok

Králičí maso smíchejte s osmaženou zeleninou a slaninou. Přidejte syrová vejce, máslo a strouhanku. Osolte a opepřete.

5. Krok

Formu na pečení vyložte listovým těstem a nalijte na ni naši směs. Přikryjeme druhou částí těsta. Pečeme při 180 stupních přibližně 40 minut.

6. Krok

Po upečení paštiku nechte vychladnout a poté ji nakrájejte na porce. Králičí paštiku podávejte teplou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty