Zdroj: okskukuruza from Canva
Králičí paštika
Králičí paštika je ideální volbou pro ty, kteří ocení vynikající a do jisté míry jedinečný pokrm, který potěší nejen svým vzhledem, ale především chutí. Křehké králičí maso v kombinaci s nádechem slaniny a zeleniny, uzavřené v křupavém těstíčku, představuje rafinovanou kombinaci, která se skvěle hodí na slavnostní stůl nebo pro zvláštní příležitost.
Ingredience
- 1 králík
- 200 g Uzená slanina
- 1 cibule
- 2 Karafiáty Česnek
- 1 Mrkev
- 1 Petržel
- 2 Vejce
- 2 lžíce Máslo
- 1 kontejnery Strouhanka
- 1 Listové těsto
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Králíka uvařte v mírně osolené vodě. Po uvaření slijte vodu a oddělte maso od kostí.
Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte na pánvi do křupava. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a společně je minutu smažte.
Ke slanině a cibuli přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a petržel. Vše společně několik minut smažte.
Králičí maso smíchejte s osmaženou zeleninou a slaninou. Přidejte syrová vejce, máslo a strouhanku. Osolte a opepřete.
Formu na pečení vyložte listovým těstem a nalijte na ni naši směs. Přikryjeme druhou částí těsta. Pečeme při 180 stupních přibližně 40 minut.
Po upečení paštiku nechte vychladnout a poté ji nakrájejte na porce. Králičí paštiku podávejte teplou.