Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty
Koprová omáčka s vejcem
Tento recept na koprovou omáčku s vejcem je jedním z mých oblíbených. Tradice koprové omáčky sahá až do hlubin české kuchyně a připravoval ji už můj otec, který byl kuchařem. Myslím, že klíčem k úspěchu je trpělivost a kvalitní kopr.
Ingredience
- 50 g masla
- 1 pl hladké mouky
- 1 lžička Soli
- 1 lžička cukru
- 4 ks vejce
- 50 g čerstvého kopru
- 150 ml smetany
- 1 l vody
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že si připravíte všechny ingredience. Rozehřejte máslo v pánvi. Poté přidejte do pánve mouku a vytvořte světlou jíšku.
Přidejte do pánve kopr. Ujistěte se, že je kopr čerstvý, skutečně podtrhuje chutě v omáčce.
Přidejte vodu, sůl a cukr a nechte omáčku vařit na mírném ohni asi 20 minut. Přitom občas promíchejte. Přidejte smetanu a nechte omáčku ještě chvíli probublávat.
Mezitím si uvařte vejce na tvrdo. Ujistěte se, že vejce nejsou moc převařená, já osobně preferuji jemnější žloutek, který krásně zkombinuje s omáčkou.
Přidejte vejce do omáčky a nechte je ještě chvíli prohřát. Pak podávejte s knedlíkem.