Zdroj: phbcz from Getty Images
Koprová omáčka s masem a knedlíkem
Tradiční slovenská koprová omáčka s masem je jednoduchým a chutným pokrmem, který lze připravit pro celou rodinu. Toto jídlo se skvěle hodí k různým přílohám - my ho máme rádi s knedlíkem.
Ingredience
Maso
- 500 g hovězí maso
- 1 ks cibule
- 2 ks česnek
- 2 ks mrkev
Omáčka
- 2 lžíce máslo
- 2 lžíce hladká mouka
- 800 ml Poly
- 2 bal Sušený kopř
- 200 ml smetana na vaření
- 1 ks citron
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme maso. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a opečeme je do zlatova. Pak přidáme nakrájené hovězí maso a opečeme ho ze všech stran a chvíli dusíme.
Omáčka - roztavíme máslo, přidáme mouku a orestujeme ji do zlatohněda. Poté přilijeme vývar a jemně promícháme, aby se nám nevytvořily hrudky.
Přidáme sušený kopř, koření a necháme to vše společně probulinkovat. Poté přidáme smetanu na vaření a necháme omáčku zhoustnout.
Na konec omáčku ochutíme citronovou šťávou, přidáme do ní dušené maso a všechno spolu ještě chvíli povaříme, aby se chutě spojily.
Podáváme s knedlíkem.