INZERCE

Zdroj: phbcz from Getty Images

Koprová omáčka s masem a knedlíkem

Tradiční slovenská koprová omáčka s masem je jednoduchým a chutným pokrmem, který lze připravit pro celou rodinu. Toto jídlo se skvěle hodí k různým přílohám - my ho máme rádi s knedlíkem.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Maso

  • 500 g hovězí maso Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 ks česnek Přidáno do
  • 2 ks mrkev Přidáno do

Omáčka

  • 2 lžíce máslo Přidáno do
  • 2 lžíce hladká mouka Přidáno do
  • 800 ml Poly Přidáno do
  • 2 bal Sušený kopř Přidáno do
  • 200 ml smetana na vaření Přidáno do
  • 1 ks citron Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme maso. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a opečeme je do zlatova. Pak přidáme nakrájené hovězí maso a opečeme ho ze všech stran a chvíli dusíme.

2. Krok

Omáčka - roztavíme máslo, přidáme mouku a orestujeme ji do zlatohněda. Poté přilijeme vývar a jemně promícháme, aby se nám nevytvořily hrudky.

3. Krok

Přidáme sušený kopř, koření a necháme to vše společně probulinkovat. Poté přidáme smetanu na vaření a necháme omáčku zhoustnout.

4. Krok

Na konec omáčku ochutíme citronovou šťávou, přidáme do ní dušené maso a všechno spolu ještě chvíli povaříme, aby se chutě spojily.

5. Krok

Podáváme s knedlíkem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty