Zdroj: Pixabay
Konzervovaná konzervovaná balzamiková marmeláda ze sladké cibule
Cibulová marmeláda je lahodný pokrm, který dodá chuť každému jídlu, ať už jde o sendviče, sýrová prkénka nebo pečeně. Tato bohatá, pikantní a sladká zavařenina zaručeně ozvláštní vaše jídla a stane se požitkem, kterému neodoláte. Domácí výroba, takže víte, že neobsahuje žádné umělé přísady!
Ingredience
- 1 kg červenou cibuli nakrájenou na jemné plátky
- 4 stroužky česneku nakrájeného na jemné plátky
- 2 pl olivový olej
- 2 pl balzamikový ocet
- 70 gms hnědý cukr
- 60 ml červené víno
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Ve velkém nereaktivním hrnci rozehřejte na středním plameni olivový olej.
Do hrnce přidejte cibuli a česnek a míchejte, dokud nezačnou měknout.
Vmíchejte špetku soli a snižte teplotu na minimum. Cibuli a česnek nechte za občasného míchání pomalu vařit asi 40 minut, dokud nezkaramelizují a neudělají se z nich marmelády.
Přisypte hnědý cukr a pokračujte v míchání, dokud se cukr v cibulové směsi zcela nerozpustí.
Přilijte balzamikový ocet a červené víno. Zvyšte teplotu na střední a nechte vařit.
Po přivedení k varu snižte teplotu a nechte ji mírně vařit. Mícháme, dokud směs nezhoustne a tekutina se zcela neodpaří.
Podle chuti osolte a opepřete.
Než marmeládu přelijete do čistých sterilizovaných sklenic, nechte ji vychladnout. Uchovávejte ji v chladničce a spotřebujte do jednoho měsíce.