INZERCE

Zdroj: Pixabay

Konzervovaná konzervovaná balzamiková marmeláda ze sladké cibule

Cibulová marmeláda je lahodný pokrm, který dodá chuť každému jídlu, ať už jde o sendviče, sýrová prkénka nebo pečeně. Tato bohatá, pikantní a sladká zavařenina zaručeně ozvláštní vaše jídla a stane se požitkem, kterému neodoláte. Domácí výroba, takže víte, že neobsahuje žádné umělé přísady!

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg červenou cibuli nakrájenou na jemné plátky Přidáno do
  • 4 stroužky česneku nakrájeného na jemné plátky Přidáno do
  • 2 pl olivový olej Přidáno do
  • 2 pl balzamikový ocet Přidáno do
  • 70 gms hnědý cukr Přidáno do
  • 60 ml červené víno Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

100 min.
1. Krok

Ve velkém nereaktivním hrnci rozehřejte na středním plameni olivový olej.

2. Krok

Do hrnce přidejte cibuli a česnek a míchejte, dokud nezačnou měknout.

3. Krok

Vmíchejte špetku soli a snižte teplotu na minimum. Cibuli a česnek nechte za občasného míchání pomalu vařit asi 40 minut, dokud nezkaramelizují a neudělají se z nich marmelády.

4. Krok

Přisypte hnědý cukr a pokračujte v míchání, dokud se cukr v cibulové směsi zcela nerozpustí.

5. Krok

Přilijte balzamikový ocet a červené víno. Zvyšte teplotu na střední a nechte vařit.

6. Krok

Po přivedení k varu snižte teplotu a nechte ji mírně vařit. Mícháme, dokud směs nezhoustne a tekutina se zcela neodpaří.

7. Krok

Podle chuti osolte a opepřete.

8. Krok

Než marmeládu přelijete do čistých sterilizovaných sklenic, nechte ji vychladnout. Uchovávejte ji v chladničce a spotřebujte do jednoho měsíce.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty