INZERCE

Zdroj: TeQui0 from Getty Images

Kompot z jablek

Tento recept je ideální pro ta sladká, šťavnatá jablka, která byste nechtěli nechat zkažít. Chuť kompotu je zvláštně příjemná a připomíná mi dětství, kdy moje babička vařila kompot s klasickou vanilkovou notou.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 kg jablek Přidáno do
  • 150 g cukru Přidáno do
  • 1 litrů vody Přidáno do
  • šťáva z citronu Přidáno do
  • 1 Lžíce vanilkového extraktu Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejprve si připravte všechny ingredience. Jablka oloupejte, odstraňte jim jádřinec a nakrájejte na menší kousky. V průběhu dělání tohoto kompotu jsem zjistila, že pokud chcete, aby byla jablka v kompotu měkká, ale ne kašovitá, je nejlepší je nekrájet příliš malé kousky.

2. Krok

Poté ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, přidáme do hrnce připravená jablka. Z vlastní zkušenosti doporučuju pomalu snižovat teplotu, jakmile přidáte jablka, aby se vařily spíše než aby se rychle uvařily a rozpadly.

3. Krok

Kompot nechte vařit na střední až nízké teplotě zhruba 30 minut. Nezapomeňte přidat citronovou šťávu a vanilkový extrakt, který kompotu dodá jemnou a nepřehlédnutelnou vůni.

4. Krok

Podáváme vychlazené. Tento kompot si můžete také nalít do sterilizovaných sklenic a nechat zavařit pro zimní měsíce.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty