:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/CQIa4mMwq7UWyWaQKpOa/b277e4e1c346dbf491e0326b65638e.png)
Zdroj: Eva-Katalin for iStockPhotos
Kokosový dort z podnosu
Tento lahodný kokosový dort ze zásobníku je jedním z mých oblíbených receptů pro zvláštní příležitosti. Díky nadýchanému těstu a sladké kokosové krustě se vždycky dobře povede mým hostům. Často jsem ho připravovala na narozeninové oslavy a rodinné oslavy a vždy měl velký úspěch.
Ingredience
Na těsto:
- 250 g Mouka
- 200 g cukr
- 125 g máslo
- 4 Vejce
- 1 Balíček prášek do pečiva
- Špetka soli
Pro nátěr:
- 200 g strouhaný kokos
- 200 g Cream
- 150 g cukr
- 2 Balíček vanilkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Pro upečení kokosového koláče z plechu předehřejeme troubu na 180 °C, což je pro tento koláč vhodná teplota, která zajistí rovnoměrné propečení.
Mouku, cukr, máslo, vejce, prášek do pečiva a špetku soli smíchejte ve velké míse. Doporučuji těsto šlehat alespoň 5 minut, aby bylo pěkně nadýchané.
Nyní těsto rozetřete na připravený plech. Ráda používám pečicí papír, abych měla jistotu, že se koláč k plechu nepřilepí.
Na polevu přiveďte v hrnci k varu smetanu, cukr a vanilkový cukr. Jakmile se smetana začne vařit, vmíchejte strouhaný kokos a nechte mírně vychladnout. Poté směs rovnoměrně rozetřete na těsto.
Nyní vložte koláč do předehřáté trouby na 20-25 minut. Pravidelně kontrolujte, každá trouba je jiná a nechcete, aby se koláč připálil.
Jakmile je kokosový koláč zlatavě hnědý, vyndejte ho z trouby a nechte ho na plechu vychladnout. Vychutnejte si jídlo!