:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/XjHUtbzGulxGt_3Q4wUf/d4a7557db6105cffe2de58a37458d3.jpeg)
Kokosový cheesecake
Ingredience
Tělo
- 250 g sušenky
- 125 g Kvalitního másla
Náplň
- 100 g bílá čokoláda
- 250 g smetanový sýr
- 250 ml šlehačka
- 40 g moučkový cukr
- 50 g kokosový ořech
Nástroje
- 100 g bílá čokoláda
- šlehačka
Nejnovější letáky
Postup
Sušenky rozdrtíme a ve větší míse smícháme s měkkým máslem. Těsto vtlačíme na dno formy vyložené pečícím papírem a dáme péct do trouby na 180 stupňů cca 6-10 minut (záleží na troubě).
Vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Mixerem vyšleháme šlehačku, přidáme smetanový sýr, moučkový cukr a rozpuštěnou bílou čokoládu. Nakonec přidáme kokos a jemně ručně promícháme. Následně vylejeme náplň na vychlazený korpus a necháme odpočívat v lednici na cca 40 minut. Po vychladnutí si připravíme polevu.
Vodní lázeň rozpustíme bílou čokoládu a lžícemi přidáváme smetanu na šlehání, aby nám vznikla mírně hustá poleva. Polevu vylejeme na vychlazený cheesecake a dáme do lednice odpočívat na 4 hodiny. Cheesecake ozdobíme podle sebe například kokosem nebo hoblinkami bílé čokolády a podáváme.