INZERCE
Zdroj: cookedphotos from Getty Images Signature
Kofta kebab
Kofta kebab je exotické jídlo, které má kořeny v kuchyni Blízkého východu. Vyznačuje se intenzivní, dechberoucí chutí, která se dokonale snoubí s lehce pikantní omáčkou.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 800 g Mleté jehněčí maso
- 1 ks velká cibule
- 4 stroučky Česnek
- 1 čajová lžička Soli
- 1 čajová lžička pepř
- 1 čajová lžička Skořice
- 1 čajová lžička Skořice
- 1 čajová lžička Semínka koriandru
- 1 čajová lžička Kajenský pepř
- 2 lžíce čerstvá máta
- 2 lžíce čerstvá petržel
- 2 lžíce Olivové oleje
- 2 lžíce Olivové oleje
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Nejprve nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Poté v míse smíchejte mleté maso, nasekanou cibuli a česnek a všechno koření a bylinky.
2. Krok
Při přípravě masa nezapomeňte na důkladné promíchání - rovnoměrnost směsi je klíčem k dosažení dokonalé konzistence kebabu.
3. Krok
Tvarování kebabu je na vaší fantazii. Na Blízkém východě je tvarují do podlouhlých karbanátků. Na každý kebab budete potřebovat asi 2 polévkové lžíce masa.
4. Krok
Po vytvarování kebabů je vložte na rozehřátou pánev se 2 lžícemi olivového oleje.