Schwarzwaldský dort
Luxusní schwarzwaldský dort plný chuti třešní.
Ingredience
Koš
- 9 vejce
- 225 g krystalový cukr
- 50 g kakao
- 150 g hladká mouka
- čl prášek do pečiva
- 50 g Kukuřičný škrob
- 60 g máslo
- 120 ml Třešňový sirup
Višňová náplň
- 500 g Zavařené třešně
- 40 g Kukuřičný škrob
- 1 čl Mletá skořice
- ks citronová šťáva
- 50 g krystalový cukr
- 3 pl Višňový likér
Náplň
- 700 ml Smetana na šlehání
- 4 čl Práškové želatiny
- 65 g krystalový cukr
- 1 čl vanilkového extraktu
Dekorace dortu
- 1 Tabulka horké čokolády
- 400 ml šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- Koktejlové třešně
Nejnovější letáky
Postup
Začneme přípravou těsta. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Vajíčka si vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Šleháme také 20 minut.
Zdroj: Youtube
Smícháme sušené ingredience (mouku, sůl, kakao, prášek na pečení, kukuřičný škrob). Rozpustíme máslo. Přidáme ho k vyšlehaným vajíčkům a potom už jen postupně metličkou zapracováváme sušenou směs.
Zdroj: Youtube
Rozdělené těsto rozdělíme do tří kulatých forem a pečeme. Vyjmeme a necháme vychladit. Každou vrstvu pokapeme třešňovým sirupem.
Zdroj: Youtube
Připravíme si třešňovou náplň. Třešně si přecedíme. Šťávu dáme do hrnce, přidáme škrob, skořici, cukr, šťávu z citronu a vaříme, aby nám hmota zhoustla. Sundáme z plotny a přidáme třešně, promícháme a zalijeme likérem.
Zdroj: Youtube
Příprava krému je velmi rychlá, vyšleháme si smetanu s cukrem, vanilkovým extraktem. Rozmícháme želatinu podle návodu a přidáme do šlehačky.
Zdroj: Youtube
Nyní vrstvíme Schwarzwaldský dort. Na plát dáme třešňovou náplň, přidáme krém, položíme další plát, zase třešně a krém. Nakonec přijde poslední plát. Dort potřeme zbylým krémem.
Zdroj: Youtube
Dekorujeme šlehačkou se zpevňovačem. Nastrouhanou čokoládou a koktejlovými třešněmi.