INZERCE

Knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta jsou skvělým doplňkem k masovým pokrmům. Jejich příprava je jednoduchá a přesto lahodná.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • polévková lžíce sádla Přidáno do
  • 125 ml teplé vody Přidáno do
  • lžíce citronové šťávy Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Do misky předem prosijeme mouku a přidáme špetku soli.

2. Krok

Ve vodní lázni rozehřejeme sádlo, na které zapracujeme směs mouky a soli.

3. Krok

Postupně přiléváme teplou vodu a mícháme, dokud těsto nezačne odstavat od kraje nádoby.

4. Krok

Poté do těsta vmícháme vejce a citronovou šťávu.

5. Krok

Těsto rozdělíme na menší kousky, ze kterých formujeme knedlíky.

6. Krok

Ve vroucí vodě vaříme knedlíky zhruba 15 minut.

7. Krok

Po uvaření necháme knedlíky okapat a podáváme k masovým pokrmům.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty