INZERCE

Knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta jsou skvělým doplňkem k masovým pokrmům. Jejich příprava je jednoduchá a přesto lahodná.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • polévková lžíce sádla Přidáno do
  • 125 ml teplé vody Přidáno do
  • lžíce citronové šťávy Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Do misky předem prosijeme mouku a přidáme špetku soli.

2. Krok

Ve vodní lázni rozehřejeme sádlo, na které zapracujeme směs mouky a soli.

3. Krok

Postupně přiléváme teplou vodu a mícháme, dokud těsto nezačne odstavat od kraje nádoby.

4. Krok

Poté do těsta vmícháme vejce a citronovou šťávu.

5. Krok

Těsto rozdělíme na menší kousky, ze kterých formujeme knedlíky.

6. Krok

Ve vroucí vodě vaříme knedlíky zhruba 15 minut.

7. Krok

Po uvaření necháme knedlíky okapat a podáváme k masovým pokrmům.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

563 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty