INZERCE
Knedlíky z odpalovaného těsta
Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta jsou skvělým doplňkem k masovým pokrmům. Jejich příprava je jednoduchá a přesto lahodná.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 250 g hladké mouky
- 1 ks vejce
- špetka soli
- polévková lžíce sádla
- 125 ml teplé vody
- lžíce citronové šťávy
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
50 min.
1. Krok
Do misky předem prosijeme mouku a přidáme špetku soli.
2. Krok
Ve vodní lázni rozehřejeme sádlo, na které zapracujeme směs mouky a soli.
3. Krok
Postupně přiléváme teplou vodu a mícháme, dokud těsto nezačne odstavat od kraje nádoby.
4. Krok
Poté do těsta vmícháme vejce a citronovou šťávu.
5. Krok
Těsto rozdělíme na menší kousky, ze kterých formujeme knedlíky.
6. Krok
Ve vroucí vodě vaříme knedlíky zhruba 15 minut.
7. Krok
Po uvaření necháme knedlíky okapat a podáváme k masovým pokrmům.