Zdroj: New Africa via Adobe Stock
Klasická kuřecí polévka v zimě
Tento recept jsem dělala nesčetněkrát, zejména v chladných zimních dnech, kdy se chcete cítit teple a útulně. Pomalé vaření kuřete je vždycky lahůdka, díky které získáte lahodný a zdravý vývar. Čerstvá petrželka a křupavá mrkev dodávají polévce ten správný šmrnc a dělají z ní opravdovou klasiku.
Ingredience
- 1 celý Kuřecí polévka
- 3 vyčištěné mrkev
- 1 Kořen celeru
- 2 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 svazek Petržel
- 2 Listy Laurel
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Kuřecí polévku uvaříte tak, že kuře důkladně opláchnete pod studenou vodou. Doporučuji také očistit vnitřek kuřete a odstranit všechny volné části.
Očištěné kuře vložte do velké pánve a přidejte tolik vody, aby bylo zcela zakryté.
Kuře přiveďte k varu a za občasného míchání vařte na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny. Je dobré čas od času odškrábnout pěnu, která se tvoří, abyste získali čirý vývar.
Zatímco se kuře vaří, oloupejte mrkev a celer a nakrájejte je na kousky, cibuli a česnek nasekejte nahrubo.
Uvařené kuře vyjměte z pánve a nechte mírně vychladnout. Mezitím do pánve přidejte nakrájenou zeleninu, petrželku a bobkové listy.
Kuře vykostěte, maso nakrájejte na malé kousky a vraťte na pánev. Nechte ještě hodinu dusit. Polévku je dobré občas zamíchat a podle chuti osolit a opepřit.
Po uvaření doporučuji nechat klasickou kuřecí polévku před podáváním mírně vychladnout, protože může být velmi horká.