INZERCE

Zdroj: New Africa via Adobe Stock

Klasická kuřecí polévka v zimě

Tento recept jsem dělala nesčetněkrát, zejména v chladných zimních dnech, kdy se chcete cítit teple a útulně. Pomalé vaření kuřete je vždycky lahůdka, díky které získáte lahodný a zdravý vývar. Čerstvá petrželka a křupavá mrkev dodávají polévce ten správný šmrnc a dělají z ní opravdovou klasiku.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 celý Kuřecí polévka Přidáno do
  • 3 vyčištěné mrkev Přidáno do
  • 1 Kořen celeru Přidáno do
  • 2 Cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 svazek Petržel Přidáno do
  • 2 Listy Laurel Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Kuřecí polévku uvaříte tak, že kuře důkladně opláchnete pod studenou vodou. Doporučuji také očistit vnitřek kuřete a odstranit všechny volné části.

2. Krok

Očištěné kuře vložte do velké pánve a přidejte tolik vody, aby bylo zcela zakryté.

3. Krok

Kuře přiveďte k varu a za občasného míchání vařte na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny. Je dobré čas od času odškrábnout pěnu, která se tvoří, abyste získali čirý vývar.

4. Krok

Zatímco se kuře vaří, oloupejte mrkev a celer a nakrájejte je na kousky, cibuli a česnek nasekejte nahrubo.

5. Krok

Uvařené kuře vyjměte z pánve a nechte mírně vychladnout. Mezitím do pánve přidejte nakrájenou zeleninu, petrželku a bobkové listy.

6. Krok

Kuře vykostěte, maso nakrájejte na malé kousky a vraťte na pánev. Nechte ještě hodinu dusit. Polévku je dobré občas zamíchat a podle chuti osolit a opepřit.

7. Krok

Po uvaření doporučuji nechat klasickou kuřecí polévku před podáváním mírně vychladnout, protože může být velmi horká.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty