Zdroj: SUNGMIN from Getty Images
Kedlubnová polévka s vejcem
Kedlubnová polévka s vejcem je jedním z mých oblíbených jídel kdykoli cítím potřebu zahřát se v chladném počasí. Není na něm nic složitého, takže je to skvělý recept pro ty, kteří se teprve začínají učit vařit.
Ingredience
- 1 ks velká kedlubna
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička Soli
- 1⁄2 lžíce pepře
- 4 vejce
- 2 Lžíce rostlinného oleje
- 1 l vývaru
- 2 Lžíce petrželky
Nejnovější letáky
Postup
Začněme tím, že si nasekáme cibuli a kedlubnu na malé kousky.
Předehřejte hrnec s trochou oleje a pridejte nasekanou zeleninu a také prolisovaný česnek. Přidejte trochu soli a pepře podle své chuti a zvolna orestujte, dokud zelenina nezačne měknout.
Jakmile je zelenina měkká, přidejte vývar a nechte vše dojít do varu. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 20 minut. Během tohoto času se všechny chutě propojí.
Vejce rozšlehejte a vlijte do polévky. Nechte je vařit dalších 10 minut.
Když jsou vejce uvařená, vložte polévku z ohně a přidejte petrželku. Rozdělejte polévku do misek a nasekejte na vrch jedno vejce na každou misku.