INZERCE
Zdroj: SK: Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Kaštanové jazyky
Tradiční nepečené kaštanové jazýčky v čokoládové polevě a mascarpone krému.
INZERCE
Ingredience
porce
15
Souvislosti:
- 400 g Kaštanové pyré
- 100 g Máslo
- 50 g Krystalový cukr
- 20 g Vanilkový cukr
- 100 g Mleté vlašské ořechy
- 100 g Mleté sušenky
- 20 ml Domácích
Poleva:
- 300 g Hořká čokoláda
- 100 g Máslo
Krém:
- 250 ml Smetana ke šlehání
- 350 g mascarpone
- 50 g Moučkový cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Základ: smíchejte kaštanové pyré s máslem. Přidejte cukry, ořechy, piškoty a rum.
2. Krok
Z těsta vytvarujte jazyky a nechte je 60 minut ztuhnout v mrazáku.
3. Krok
Poleva: čokoládu a máslo rozpusťte ve vodní lázni.
4. Krok
Kaštanové jazýčky obalte v čokoládové polevě, položte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ztuhnout v lednici.
5. Krok
Krém: smetanu, mascarpone a cukr ušlehejte do zhoustnutí. Lžící krém přendejte do cukrářského sáčku a ozdobně ho rozetřete na jazyky.