INZERCE
Zdroj: Taru Lin from Getty Images
Karbanátky z červené čočky - vegan
Skvělé veganské karbanátky z červené čočky, které lze připravit za pár minut. Jsou plné bílkovin a vitamínů, takže jsou velmi zdravé. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají zdravou a chutnou náhradu tradičních masových jídel.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 250 g červené čočky
- 1 ks cibule
- 2 ks stroužky česneku
- 2 Lžíce sojové omáčky
- 100 g strouhanka
- 1 ks Mleté černé pepř
- 1 ks sůl
- 2 Lžíce olej na smažení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Čočku důkladně omyjte a nechte ji asi 20 minut namočenou ve vodě.
2. Krok
Cibuli a česnek oloupejte a jemně posekejte.
3. Krok
Čočku, cibuli, česnek, sojovou omáčku, strouhanku, sůl a pepř důkladně promíchejte v míse.
4. Krok
Z mísy vyndejte asi jednu lžíci směsi a formujte ji na malý karbanátek.
5. Krok
Karbanátky smažte na pánvi s olejem z obou stran dozlatova.
6. Krok
Před podáváním nechte karbanátky chvíli odpočinout.