INZERCE

Zdroj: Taru Lin from Getty Images

Karbanátky z červené čočky - vegan

Skvělé veganské karbanátky z červené čočky, které lze připravit za pár minut. Jsou plné bílkovin a vitamínů, takže jsou velmi zdravé. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají zdravou a chutnou náhradu tradičních masových jídel.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 g červené čočky Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 ks stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce sojové omáčky Přidáno do
  • 100 g strouhanka Přidáno do
  • 1 ks Mleté černé pepř Přidáno do
  • 1 ks sůl Přidáno do
  • 2 Lžíce olej na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Čočku důkladně omyjte a nechte ji asi 20 minut namočenou ve vodě.

2. Krok

Cibuli a česnek oloupejte a jemně posekejte.

3. Krok

Čočku, cibuli, česnek, sojovou omáčku, strouhanku, sůl a pepř důkladně promíchejte v míse.

4. Krok

Z mísy vyndejte asi jednu lžíci směsi a formujte ji na malý karbanátek.

5. Krok

Karbanátky smažte na pánvi s olejem z obou stran dozlatova.

6. Krok

Před podáváním nechte karbanátky chvíli odpočinout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Zelí

164 recepty

Dezert

1888 recepty

Smažené

489 recepty

Oběd

2806 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

303 recepty