INZERCE
Karbanátky v žampionovo-smetanové omáčce
Vydatný rychlý pokrm pro celou rodinu
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 1000 g mleté maso
- 500 g hnědé žampiony
- 2 vejce
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 pl Hořčice
- 1 pl Rajčatový protlak
- 500 ml sladká smetana
- 100 ml vývar
- sůl a pepř
- strouhanka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Mleté maso s vejci, hořčicí, hrstí strouhanky, jednou na kostičky nakrájenou cibulí, solí a pepřem řádně promísíme a formujeme karbanátky
2. Krok
Karbanátky dozlatova osmažíme v pánvi s olejem a vyndáme
3. Krok
Na pánvi nyní osmahneme druhou na kostičky nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku, přidáme protlak a znovu zasmažíme Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a znovu chvilku osmahneme Nakonec přilijeme smetanu s vývarem, řádně osolíme a opepříme
4. Krok
Karbanátky vrátíme zpátky do pánve k omáčce a na mírném plameni vaříme tak dlouho, až omáčka lehce zhoustne Podáváme například s bramborovou kaší a čerstvou petrželkou Dobrou chuť 🌸