Zdroj: Ann_Zhuravleva from Getty Images
Kanelbullar
Kanelbullar jsou švédské skořicové buchty, které se tradičně servírují během kávové přestávky zvané fika. Toto je nejlepší recept, který jste kdy vyzkoušeli!
Ingredience
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 50 g čerstvého droždí
- 75 g mletého cukru
- 250 ml mléka
- 1 g Soli
- 125 g máslo
- 1 ks vejce
Náplň
- 100 g máslo
- 50 g mletého cukru
- 2 lžíce skořice
Na potření
- 1 ks vejce
- 2 lžice mléka
Nejnovější letáky
Postup
Rozpusťte máslo a přidejte mléko, nechte mírně vychladnout a pak do směsi přidejte droždí.
Smíchejte mouku, sůl a cukr a poté do směsi přidejte směs máslo-mléko-droždí. Přidejte vejce a hněte těsto, dokud není hladké a pružné.
Zakryjte těsto a nechte ho v teplém místě kynout po dobu 1 hodiny.
Připravte náplň rozmícháním měkkého másla, cukru a skořice.
Rozválejte těsto na obdélníkový tvar a rozetřete po něm náplň. Poté těsto zkrolujte do rolády a rozkrájejte na plátky.
Plátky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechejte je kynout dalších 30 minut.
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
Potřete buchty vejcem rozmíchaným s mlékem a pečte v troubě 15-20 minut, dokud nejsou zlaté.
Nechejte kanelbullar vychladnout před podáváním.