INZERCE
Zdroj: tanukiphoto from Getty Images
Kandovaná dýně s pomeranči
Lahodný dezert v podobě kandované dýně s pomerančovou šťávou.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 1 kg na kostičky nakrájené dýně
- 1⁄2 kg třtinového cukru
- 1 pl kyseliny citronové
- 3 pl šťávy z pomeranče nebo pomerančového džusu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
105 min.
1. Krok
Dýni zbavte měkkých částí a nakrájejte ji na kostky o průměru 1 cm.
2. Krok
Zalijte je vodou s rozpuštěnou kyselinou a namočte je ideálně přes noc. Ráno vodu slijeme, přidáme cukr a pomerančovou šťávu, promícháme a necháme opět několik hodin stát.
3. Krok
Poté je zahřejte k bodu varu a nechte vařit na mírném ohni - dýně se nesmí rozvařit.
4. Krok
Když je dýně lesklá, přecedíme ji přes síto a necháme okapat.
5. Krok
Přendejte ji na plech vyložený pečicím papírem a sušte v horké otevřené troubě při teplotě asi 50 °C, dokud se kostky neodlepí od papíru a neslepí se k sobě.