Kachní prso pečené v troubě
Ingredience
- 2 ks kachní prsa
- 4 kus Brambory
- 200 g mouka hladká speciální
- Sůl
- 2 vejce
- 1 balení Rybíz
- 1 pl Med
- 70 ml voda
Nejnovější letáky
Postup
Kachní prsa: kachní prsa osolíme z obou stran a kůži nakrájíme na mřížku, vložíme kůží dolů na studenou pánev, zapneme ji na mírný příkon a smažíme, dokud kůže nezkřehne (dozlatova), maso pak otočíme a přitáhneme je ještě na 3 minuty. Přidáme i s výpekem do pekáče, pečeme v předem nahřáté troubě na 200 stupňů 10 minut, nakonec položíme na dřevěnou desku a dáme dalších 10 min odpočívat.
Šúľance: Uvaříme si 4 - 5 brambor v osolené vodě, smícháme cca 200 g hladké mouky, lžičku soli, 2 vejce a nastrouhané brambory. Vypracujeme těsto, rozdělíme si ho na dva válečky a rozřežeme na stejné kusy. Poté z každého kouska vytvarujeme ručně šúľance a hotové je přidáme do vroucí osolené vody, dokud nám nevynoří na povrch. Nakonec jsme je ještě na pánvi opečeli v sádle z kachny.
Černý rybíz omáčka: Do malého hrnce přidáme zhruba 70 ml vody, velkou lžíci medu a celé balení černého rybízu, necháme vařit, dokud se rybíz úplně nerozpadne. Omáčkou polijeme kachní prsa při podávání.