INZERCE

Zdroj: Canva

Jihočeská kulajda recept

Jihočeská kulajda je tradiční česká polévka, jejíž hlavním ingrediencí je houby, kysaná smetana a brambory. Díky svým výrazným chutím a zářivé barvě zaujme každého gurmána.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvých hříbků nebo žampiónů Přidáno do
  • 4 Střední brambory Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 500 ml kysané smetany Přidáno do
  • 1 Lžíce soli Přidáno do
  • 1 Lžíce pepře Přidáno do
  • 4 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • 2 Lžíce petrželky Přidáno do
  • 2 l vody Přidáno do
  • 1 Lžíce máslo Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Hříbky očistíme a nakrájíme, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na drobno.

2. Krok

Na lžíci másla osmahneme cibuli do sklovita, poté přidáme nakrájené houby a orestujeme je.

3. Krok

Do hrnce přidáme brambory, osmažené houby s cibulí a zalijeme vodou. Přidáme sůl, pepř, kmín a necháme vařit.

4. Krok

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

5. Krok

Do polévky vmícháme kysanou smetanu smíchanou s moukou a necháme povařit do zhoustnutí.

6. Krok

Nakonec do polévky vložíme na čtvrtiny nakrájená vejce a petrželku. Jihočeská kulajda s vejcem je hotová.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty