INZERCE

Zdroj: HLPhoto for Adobe Stock

Jelení pečeně na omáčce

Chutné divoké jídlo, které je obzvláště oblíbené v chladném období. Jelení pečeně se dusí v kořeněné omáčce a je tím pádem obzvláště jemná a šťavnatá. Pokrm se nejlépe podává s knedlíky a červeným zelím.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Vepřová pečeně

  • 112 kg Jelení pečeně Přidáno do

Omáčka

  • 2 KL máslo Přidáno do
  • 2 nakrájené na kostičky Cibule Přidáno do
  • 2 nakrájené stroužky česneku Přidáno do
  • 200 ml červené víno Přidáno do
  • 500 ml Divoký vývar Přidáno do
  • 1 KL Tymián Přidáno do
  • 1 KL Rozmarýn Přidáno do
  • 1 KL pepř Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Pro pečení jeleního masa předehřejte troubu na 180°C.

2. Krok

Rozpusťte máslo v velké pánvi a opečte jelení pečeně ze všech stran.

3. Krok

Poté vyjměte maso a na téže pánvi orestujte cibuli a česnek.

4. Krok

Deglazujte červeným vínem a přidejte vývar z divoké zvěře a koření.

5. Krok

Vložte maso zpět na pánev a nechte ho v troubě dusit asi 2,5 hodiny.

6. Krok

Mezitím občas zkontrolujte, zda je dostatek tekutiny, a v případě potřeby přidejte ještě trochu vývaru.

7. Krok

Vyjměte maso z trouby a nechte ho několik minut odpočívat, než ho nakrájíte.

8. Krok

Podávejte jelení pečeně se omáčkou, knedlíky a červeným zelím.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty