INZERCE

Zdroj: HLPhoto for Adobe Stock

Jelení pečeně na omáčce

Chutné divoké jídlo, které je obzvláště oblíbené v chladném období. Jelení pečeně se dusí v kořeněné omáčce a je tím pádem obzvláště jemná a šťavnatá. Pokrm se nejlépe podává s knedlíky a červeným zelím.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Vepřová pečeně

  • 112 kg Jelení pečeně Přidáno do

Omáčka

  • 2 KL máslo Přidáno do
  • 2 nakrájené na kostičky Cibule Přidáno do
  • 2 nakrájené stroužky česneku Přidáno do
  • 200 ml červené víno Přidáno do
  • 500 ml Divoký vývar Přidáno do
  • 1 KL Tymián Přidáno do
  • 1 KL Rozmarýn Přidáno do
  • 1 KL pepř Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Pro pečení jeleního masa předehřejte troubu na 180°C.

2. Krok

Rozpusťte máslo v velké pánvi a opečte jelení pečeně ze všech stran.

3. Krok

Poté vyjměte maso a na téže pánvi orestujte cibuli a česnek.

4. Krok

Deglazujte červeným vínem a přidejte vývar z divoké zvěře a koření.

5. Krok

Vložte maso zpět na pánev a nechte ho v troubě dusit asi 2,5 hodiny.

6. Krok

Mezitím občas zkontrolujte, zda je dostatek tekutiny, a v případě potřeby přidejte ještě trochu vývaru.

7. Krok

Vyjměte maso z trouby a nechte ho několik minut odpočívat, než ho nakrájíte.

8. Krok

Podávejte jelení pečeně se omáčkou, knedlíky a červeným zelím.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty