Zdroj: stockking via Freepik
Jednoduše upečené sušenky Toffifee
Tento recept je skutečnou lahůdkou pro všechny milovníky Toffifee a sušenek. Po několika experimentech jsem našla dokonalou kombinaci, která dokonale propojuje chuť toffifee se sušenkami. Radost a komplimenty, které jsem dostala, když jsem tento recept poprvé připravila a podávala, jsou prostě k nezaplacení. Vždycky to bude moje sladkost na večírky a svátky.
Ingredience
- 200 g máslo
- 100 g cukr
- 1 Štipka sůl
- 2 žloutek
- 280 g Mouka
- 1 Balení Toffifee
- Čokoládová poleva na zdobení
Nejnovější letáky
Postup
1. Pro přípravu sušenek Toffifee vezměte mísu a vyšlehejte máslo, cukr, sůl a žloutky. Zjistila jsem, že konzistence se zlepší, když má máslo pokojovou teplotu.
Přidejte mouku a vše důkladně prohněťte v hladké těsto. K tomu vám velmi pomůže ruční mixér s hnětacími nástavci nebo kuchyňský robot.
Z těsta vytvarujte kouli, přikryjte ji potravinovou fólií a nechte asi 30 minut odpočívat v lednici. Těsto se lépe tvaruje, když je dobře vychlazené.
Předehřejte troubu na 180 stupňů a vyložte plech pečicím papírem.
Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše a kulatým vykrajovátkem vykrajujte sušenky. Doporučuji průměr asi 5 cm, aby se do nich vešlo Toffifee.
Na každou sušenku položte jednu kostičku Toffifee a pečlivě kolem ní vytvarujte těsto.
Sušenky pečte asi 10-12 minut. Měly by být lehce propečené, ale ne příliš tmavé.
Sušenky Toffifee nechte vychladnout a poté je dozdobte čokoládovou polevou. Mám dobré zkušenosti s rozpouštěním polevy v bain-marie a jejím následným poléváním sušenek.