INZERCE

Zdroj: Luiz Ribeiro for Freepik

Jednoduše připravená omáčka z červeného vína

Aromatická, sytě červená omáčka, která perfektně ladí s různými masovými pokrmy. Tato omáčka z červeného vína jistě vezme dech vašim hostům.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 KL olivový olej Přidáno do
  • 1 malé Cibule, jemně nakrájená Přidáno do
  • 2 KL rajčatové pyré Přidáno do
  • 500 ml červené víno Přidáno do
  • 500 ml hovězí vývar Přidáno do
  • 2 zvazek Tymián Přidáno do
  • 1 Seznam Vavřín Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
  • 1 Štipka pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Pro přípravu omáčky z červeného vína zahřejte olivový olej v hluboké pánvi nebo v hrnci střední velikosti na středním ohni.

2. Krok

Přidejte cibuli a vařte ji asi 5 minut, dokud nebude měkká a začne hnědnout.

3. Krok

Přidejte rajský protlak a vařte další 2 minuty.

4. Krok

Přidejte víno a nechte ho přivést k varu. Snižte teplotu a nechte víno asi 10 minut vařit, dokud se nezredukuje na polovinu.

5. Krok

Přidejte vývar, tymián, bobkový list, sůl a pepř. Nechte omáčku 15 minut probublávat.

6. Krok

Vyjměte tymián a bobkový list. Použijte ponorný mixér nebo síto k rozmixování a vyhlazení omáčky.

7. Krok

Pokud je to potřeba, nechte červené vino dále redukovat, dokud nedosáhne požadované konzistence. Dochutíte ho dalším solí a pepřem, pokud je to nutné. Tato omáčka se může podávat k jakémukoli jídlu, nejlépe však pasuje k masu, jako je steak.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty