Zdroj: Luiz Ribeiro for Freepik
Jednoduše připravená omáčka z červeného vína
Aromatická, sytě červená omáčka, která perfektně ladí s různými masovými pokrmy. Tato omáčka z červeného vína jistě vezme dech vašim hostům.
Ingredience
- 2 KL olivový olej
- 1 malé Cibule, jemně nakrájená
- 2 KL rajčatové pyré
- 500 ml červené víno
- 500 ml hovězí vývar
- 2 zvazek Tymián
- 1 Seznam Vavřín
- 1 Štipka sůl
- 1 Štipka pepř
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu omáčky z červeného vína zahřejte olivový olej v hluboké pánvi nebo v hrnci střední velikosti na středním ohni.
Přidejte cibuli a vařte ji asi 5 minut, dokud nebude měkká a začne hnědnout.
Přidejte rajský protlak a vařte další 2 minuty.
Přidejte víno a nechte ho přivést k varu. Snižte teplotu a nechte víno asi 10 minut vařit, dokud se nezredukuje na polovinu.
Přidejte vývar, tymián, bobkový list, sůl a pepř. Nechte omáčku 15 minut probublávat.
Vyjměte tymián a bobkový list. Použijte ponorný mixér nebo síto k rozmixování a vyhlazení omáčky.
Pokud je to potřeba, nechte červené vino dále redukovat, dokud nedosáhne požadované konzistence. Dochutíte ho dalším solí a pepřem, pokud je to nutné. Tato omáčka se může podávat k jakémukoli jídlu, nejlépe však pasuje k masu, jako je steak.