Zdroj: Freepik
Jednoduchý domácí ovocný punč recept
Tento zábavný a snadný nápoj se vždy líbí davu!
Ingredience
- 2 šálky pomerančového džusu
- 2 šálky jablečné šťávy
- 1 šálek Ananasové šťávy
- 1 šálek Hroznové šťávy
- 1 šálek čerstvých jahod nakrájených na plátky
- 1 Pomeranč nakrájený na tenké plátky
- 1 Limetka nakrájená na tenké plátky
- 1 l Zázvorového piva
- kostky ledu
- Větvičky máty na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si vezměte velkou mísu nebo džbán na punč. Zjistila jsem, že skleněná mísa opravdu prozáří různé barvy punče a dodá mu slavnostní nádech.
V míse smíchejte pomerančovou, jablečnou, ananasovou a hroznovou šťávu. Pokud je to možné, zkuste použít čerstvě vymačkané šťávy, které rozhodně výrazně ovlivní chuťový profil punče.
Přidejte nakrájené jahody, pomeranč a limetku. Snažte se plátky ovoce rovnoměrně rozdělit, aby se chutě spojily.
Jemně promíchejte lžící s dlouhou rukojetí. Nezapomeňte, že plátky ovoce nesmíte potřísnit, protože by se punč mohl zakalit.
Těsně před podáváním přilijte zázvorové pivo. Punč tak získá lahodnou perlivost a nádech zázvoru, který dokonale doplní ovocnou chuť.
Pro udržení chladné teploty přidejte kostky ledu. V kombinaci s plovoucím nakrájeným ovocem navíc vytvářejí krásný vizuální efekt.
Nakonec ozdobte snítkami máty, které dodají barvu a osvěžující vůni.