Zdroj: MolnarSzabolcsErdely for Pixabay
Jednoduché rychlé jablečné kuličky připravené za 30 minut
Tento recept na sladké jablečné kuličky vznikl před lety z rozmaru, když jsem nevěděla, co se zbytky jablek. Jsou hitem pro děti i dospělé a jsou skvělou svačinkou, dezertem nebo sladkým pohoštěním k odpolední kávě. Příprava je poměrně jednoduchá, ale chuť je nezaměnitelně lahodná.
Ingredience
- 3 velké jablko
- 150 g cukr
- 1 Čajová lžička skořice
- 220 g Mouka
- 1 Čajová lžička prášek do pečiva
- 2 Vejce
- 60 ml mléko
- Moučkový cukr na poprášení
- olej na smažení
Nejnovější letáky
Postup
Recept na jablečné kuličky připravíte tak, že jablka nejprve oloupete a odstraníte jádřinec. Poté jablka nakrájejte na malé kostičky. Během svých četných pokusů jsem zjistila, že menší kostky se v těstě lépe rozprostřou, a proto je výsledek lepší.
Kostky jablek, cukr a skořici důkladně promíchejte a směs nechte asi 15 minut odpočívat. Jablka by měla pustit šťávu.
Ve velké míse dobře promíchejte mouku, prášek do pečiva, vejce a mléko. Měli byste získat husté, lepivé těsto. Pokud je těsto příliš suché, přidejte ještě trochu mléka.
Nyní do těsta přidejte jablka. Dobře je promíchejte, aby byly všechny kousky jablek pokryty těstem.
Nyní přichází ta složitější část. V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej. Chcete-li zkontrolovat, zda je olej dostatečně horký, můžete do něj vložit malý kousek těsta. Pokud okamžitě vyplavou na povrch, je olej připraven.
Pomocí dvou lžic vytvarujte z těsta malé kuličky a opatrně je vložte do rozpáleného oleje. Kuličky smažte, dokud nezískají zlatavou barvu. Během smažení je často otáčím, abych zajistila rovnoměrné zbarvení.
Hotové jablečné kuličky vyjměte z oleje děrovanou lžící a nechte je okapat na kuchyňském papíře. Ještě horké balíčky posypeme moučkovým cukrem. Přejeme vám příjemnou zábavu při pečení!