INZERCE

Zdroj: FB: Jídlo bez cenzury

Játrová omáčka

Játrová omáčka je tradiční český pokrm, který na první pohled může působit složitě, ale ve skutečnosti je překvapivě jednoduchý na přípravu.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Hlavní suroviny

  • 500 g játra (hovězí nebo vepřová) Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 kus bobkový list Přidáno do
  • 2 kus nové koření Přidáno do

Na dochucení

  • 1 pinch solamylu Přidáno do
  • 1 pinch mleté červené papriky Přidáno do
  • 1 pinch Soli Přidáno do
  • 1 pinch pepřu Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Na drobné kostičky nakrájíme játra a cibuli.

2. Krok

Na pánvi osmažíme cibuli dozlatova.

3. Krok

Přidáme játra a smažíme, dokud neztratí svou růžovou barvu.

4. Krok

Poté přidáme hladkou mouku a krátce povaříme.

5. Krok

Podlijeme vývarem a přidáme bobkový list a nové koření. Vaříme asi 20 minut.

6. Krok

Omáčku dochutíme solamylem, mletou červenou paprikou, solí a pepřem.

7. Krok

Podáváme s rýži.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Masové pokrmy

1371 recepty

Dršťky

118 recepty

Oběd

2789 recepty