INZERCE
Zdroj: FB: Jídlo bez cenzury
Játrová omáčka
Játrová omáčka je tradiční český pokrm, který na první pohled může působit složitě, ale ve skutečnosti je překvapivě jednoduchý na přípravu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Hlavní suroviny
- 500 g játra (hovězí nebo vepřová)
- 1 kus cibule
- 2 Lžíce hladké mouky
- 1 kus bobkový list
- 2 kus nové koření
Na dochucení
- 1 pinch solamylu
- 1 pinch mleté červené papriky
- 1 pinch Soli
- 1 pinch pepřu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Na drobné kostičky nakrájíme játra a cibuli.
2. Krok
Na pánvi osmažíme cibuli dozlatova.
3. Krok
Přidáme játra a smažíme, dokud neztratí svou růžovou barvu.
4. Krok
Poté přidáme hladkou mouku a krátce povaříme.
5. Krok
Podlijeme vývarem a přidáme bobkový list a nové koření. Vaříme asi 20 minut.
6. Krok
Omáčku dochutíme solamylem, mletou červenou paprikou, solí a pepřem.
7. Krok
Podáváme s rýži.