INZERCE

Zdroj: Pixabay

Jak vyrobit jednoduchý čerstvý jahodový flan

Jahodový flan je klasický dezert, který se skvěle hodí na jarní a letní setkání. Křehké těsto naplněné šťavnatým pudinkem a doplněné čerstvými jahodami je lákavou kombinací chuti, struktury a barvy. Ať už plánujete piknik, nebo klasicky prostřený jídelní stůl, tento osvěžující flan na vaše hosty určitě zapůsobí.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Na sladké pečivo:

  • 200 gms Univerzální mouka Přidáno do
  • 100 gms nesolené máslo Přidáno do
  • 50 gms krupicový cukr Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do

Pro pudinkovou náplň:

  • 1 vanilkový lusk Přidáno do
  • 600 ml Plnotučné mléko Přidáno do
  • 6 vaječné žloutky Přidáno do
  • 140 gms krupicový cukr Přidáno do

Na zálivku:

  • 400 gms čerstvé jahody Přidáno do
  • 4 polévková lžíce jahodový džem Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Nejprve smíchejte mouku a máslo, až vznikne strouhanka. Přidejte cukr a vejce a hněťte, dokud nevznikne těsto.

2. Krok

Těsto rozválejte, vyložte jím formu na flan a dejte na 30 minut do chladničky.

3. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C a pečte těsto 15 minut naslepo. Vyjměte pečicí fazole a pečte dalších 10 minut dozlatova.

4. Krok

Vanilkový lusk rozpůlíme a vložíme do hrnce s mlékem. Přiveďte k varu.

5. Krok

Žloutky a cukr ušlehejte do pěny. Vroucí mléko přilévejte k vaječné směsi a za stálého šlehání dohladka. Vraťte na pánev a vařte opatrně, dokud krém nezhoustne.

6. Krok

Po vychladnutí nalijte krém do připravené flanelové formy.

7. Krok

Na krém naaranžujte čerstvé jahody.

8. Krok

V malém hrnci zahřejte jahodový džem, dokud nebude tekutý, a potřete jím jahody.

9. Krok

Před podáváním nechte flan vychladnout. Vychutnejte si tento lahodně krémový jahodový flan se svými blízkými.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty