Zdroj: Freepik
Jak uvařit lahodné kuřecí bomby Mignon
Mám za sebou spoustu nezapomenutelných kuchařských zážitků a tento recept na kuřecí bomby mignon patří rozhodně mezi ty nejlepší. Dokonalá kombinace křehkého kuřecího masa, křupavé slaniny, pikantních omáček a taveného sýra přináší explozi chutí, kterou si vaše ústa vychutnají. Moje rodina tento pokrm naprosto miluje a žádá si ho speciálně při zvláštních rodinných večeřích.
Ingredience
- 4 Kuřecí prsa
- 8 proužky slaniny
- 1⁄2 šálek Omáčky BBQ
- 1⁄2 šálek Omáčky BBQ
- 1 šálek Strouhaného sýra (podle vlastního výběru, nejlépe však mozzarella nebo čedar).
- sůl a pepř podle chuti
- Pro zvýraznění chuti přidejte špetku papriky (nepovinné).
- 1 polévková lžíce Olivového oleje na smažení
Nejnovější letáky
Postup
Začněte předehřátím trouby na 200 °C (400° F). Zkušenosti mě naučily, že přesné časy pečení vždy začínají předehřátou troubou.
Každé kuřecí prso osolte, opepřete a případně lehce posypte paprikou.
Každé kuřecí prso obtočte dvěma plátky slaniny. V případě potřeby je zajistěte párátky.
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Jakmile se rozpálí, vložte na pánev obalené kuře a smažte, dokud slanina důkladně nezhnědne. To by mělo trvat asi 5 minut z každé strany.
Kuře vložte do zapékací misky. Kuře potřete velkým množstvím BBQ omáčky a posypte strouhaným sýrem.
Pečte 25 minut nebo dokud není kuře důkladně propečené a sýr roztavený a lehce zhnědlý. Vždy je vhodné zkontrolovat propečenost pomocí teploměru na maso. Vnitřní teplota kuřete by měla dosáhnout 74 °C (165 °C).
Před podáváním ji nechte asi 5 minut odpočívat. Tento krok je nezbytný, protože umožňuje, aby se chutě skutečně promísily a zintenzivnily.
Kuřecí bomby Mignon si vychutnejte s přílohou v páře vařené zeleniny nebo pečených brambor.