INZERCE

Zdroj: Freepik

Jak upéct medovou glazovanou šunku

Nic se nevyrovná domácí šunce s medovou glazurou, díky níž se vaše malé setkání nebo velká oslava bude cítit jako výjimečná událost.

INZERCE

Ingredience

porce
11
  • 1 Plně uvařená šunka s kostí nakrájená na spirálové plátky Přidáno do
  • 1 šálek medu Přidáno do
  • 12 šálek hnědého cukru Přidáno do
  • 12 šálek Jablečného moštu Přidáno do
  • 14 šálek dijonské hořčice Přidáno do
  • 14 čajová lžička Mletého hřebíčku Přidáno do
  • 14 čajová lžička mleté skořice Přidáno do
INZERCE

Postup

210 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 165 °C (325 °F). Pro snadnější čištění zakryjte pekáč fólií. Můj vlastní praktický tip - fólie vám velmi usnadní život.

2. Krok

Šunku vložte do pekáče řeznou stranou dolů. Přikryjte šunku alobalem a pečte asi 2 hodiny nebo dokud se neprohřeje. Nezapomeňte, že je již upečená, my ji pouze ohříváme.

3. Krok

Mezitím připravte polevu: v hrnci smíchejte med, hnědý cukr, jablečný mošt, dijonskou hořčici, mletý hřebíček a mletou skořici. Poznámka z mé kuchyně - držte se pravého medu a vyhněte se syntetickému; rozdíl v chuti je znatelný.

4. Krok

Míchejte na mírném ohni, dokud se hnědý cukr důkladně nerozpustí. Směs nechte ještě 5 minut vařit, dokud mírně nezhoustne.

5. Krok

Po dvou hodinách vyjměte šunku z trouby a zvyšte teplotu na 220 °C (425 °F). Šunku potřete 1/3 glazury, aby se dostala do plátků.

6. Krok

Šunku pečte 15 minut, tentokrát odkrytou. Poté šunku opět vyjměte z trouby a potřete ji další třetinou glazury. Vraťte ji na dalších 15 minut do trouby. Vysoká teplota způsobí zkaramelizování glazury, což zvýrazní její chuť - mé malé tajemství dokonalé šunky s medovou glazurou.

7. Krok

Nyní šunku vyjměte z trouby a naposledy ji potřete zbylou glazurou. Před podáváním ji nechte 15 minut stát. Tato doba odpočinku pomůže glazuře lépe proniknout a spustit šťávu z masa.

8. Krok

Věřte mi, že když budete postupovat podle těchto pokynů, získáte úžasnou, chuťově výraznou šunku s medovou glazurou, kterou budete s hrdostí podávat!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty