Zdroj: Freepik
Jak upéct medovou glazovanou šunku
Nic se nevyrovná domácí šunce s medovou glazurou, díky níž se vaše malé setkání nebo velká oslava bude cítit jako výjimečná událost.
Ingredience
- 1 Plně uvařená šunka s kostí nakrájená na spirálové plátky
- 1 šálek medu
- 1⁄2 šálek hnědého cukru
- 1⁄2 šálek Jablečného moštu
- 1⁄4 šálek dijonské hořčice
- 1⁄4 čajová lžička Mletého hřebíčku
- 1⁄4 čajová lžička mleté skořice
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 165 °C (325 °F). Pro snadnější čištění zakryjte pekáč fólií. Můj vlastní praktický tip - fólie vám velmi usnadní život.
Šunku vložte do pekáče řeznou stranou dolů. Přikryjte šunku alobalem a pečte asi 2 hodiny nebo dokud se neprohřeje. Nezapomeňte, že je již upečená, my ji pouze ohříváme.
Mezitím připravte polevu: v hrnci smíchejte med, hnědý cukr, jablečný mošt, dijonskou hořčici, mletý hřebíček a mletou skořici. Poznámka z mé kuchyně - držte se pravého medu a vyhněte se syntetickému; rozdíl v chuti je znatelný.
Míchejte na mírném ohni, dokud se hnědý cukr důkladně nerozpustí. Směs nechte ještě 5 minut vařit, dokud mírně nezhoustne.
Po dvou hodinách vyjměte šunku z trouby a zvyšte teplotu na 220 °C (425 °F). Šunku potřete 1/3 glazury, aby se dostala do plátků.
Šunku pečte 15 minut, tentokrát odkrytou. Poté šunku opět vyjměte z trouby a potřete ji další třetinou glazury. Vraťte ji na dalších 15 minut do trouby. Vysoká teplota způsobí zkaramelizování glazury, což zvýrazní její chuť - mé malé tajemství dokonalé šunky s medovou glazurou.
Nyní šunku vyjměte z trouby a naposledy ji potřete zbylou glazurou. Před podáváním ji nechte 15 minut stát. Tato doba odpočinku pomůže glazuře lépe proniknout a spustit šťávu z masa.
Věřte mi, že když budete postupovat podle těchto pokynů, získáte úžasnou, chuťově výraznou šunku s medovou glazurou, kterou budete s hrdostí podávat!