INZERCE

Zdroj: Freepik

Jak udělat omáčku z mořských plodů Recept

Tento recept se skvěle hodí k různým mořským plodům. Je pikantní, slaný a trochu pikantní - přesně taková kombinace, která zvýrazní lahodné chutě mořských plodů.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 šálek majonézy Přidáno do
  • 1 polévková lžíce kečupu Přidáno do
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy Přidáno do
  • 1 čajová lžička papriky Přidáno do
  • 12 čajová lžička Kajenského pepře (pokud dáváte přednost menšímu množství koření, snižte množství) Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 1 polévková lžíce worcestrové omáčky Přidáno do
  • 2 stroužky česneku, mletého Přidáno do
  • 2 pl Rozpuštěné nesolené máslo Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Začněte pomalým rozpouštěním másla na pánvi, nenechte ho zhnědnout, protože by to mohlo ovlivnit vyváženost chutí.

2. Krok

Po rozpuštění ji v míse smíchejte s majonézou. Použití domácí majonézy může znamenat velký rozdíl, ale dobře se hodí i ta koupená v obchodě.

3. Krok

Přidejte worcesterskou omáčku, kečup, prolisovaný česnek, papriku, kajenský pepř a promíchejte, dokud se dobře nespojí. Pokud chcete pikantnější omáčku, klidně přidejte ještě trochu worcestrové omáčky.

4. Krok

Za stálého míchání postupně přidávejte citronovou šťávu. Klíčem k vyvážené omáčce z mořských plodů je zajistit, aby citronová šťáva nebyla příliš výrazná; proto se přidává jako poslední.

5. Krok

Podle chuti přidejte sůl.

6. Krok

Jakmile jsou všechny ingredience rovnoměrně promíchané, ochutnejte a případně upravte koření.

7. Krok

Před podáváním omáčku zchlaďte v lednici alespoň půl hodiny. To umožní, aby se chutě dobře spojily.

8. Krok

Podávejte s oblíbenými mořskými plody a pochutnejte si!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty