Zdroj: Freepik
Jak udělat omáčku z mořských plodů Recept
Tento recept se skvěle hodí k různým mořským plodům. Je pikantní, slaný a trochu pikantní - přesně taková kombinace, která zvýrazní lahodné chutě mořských plodů.
Ingredience
- 1 šálek majonézy
- 1 polévková lžíce kečupu
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 1 čajová lžička papriky
- 1⁄2 čajová lžička Kajenského pepře (pokud dáváte přednost menšímu množství koření, snižte množství)
- sůl
- 1 polévková lžíce worcestrové omáčky
- 2 stroužky česneku, mletého
- 2 pl Rozpuštěné nesolené máslo
Nejnovější letáky
Postup
Začněte pomalým rozpouštěním másla na pánvi, nenechte ho zhnědnout, protože by to mohlo ovlivnit vyváženost chutí.
Po rozpuštění ji v míse smíchejte s majonézou. Použití domácí majonézy může znamenat velký rozdíl, ale dobře se hodí i ta koupená v obchodě.
Přidejte worcesterskou omáčku, kečup, prolisovaný česnek, papriku, kajenský pepř a promíchejte, dokud se dobře nespojí. Pokud chcete pikantnější omáčku, klidně přidejte ještě trochu worcestrové omáčky.
Za stálého míchání postupně přidávejte citronovou šťávu. Klíčem k vyvážené omáčce z mořských plodů je zajistit, aby citronová šťáva nebyla příliš výrazná; proto se přidává jako poslední.
Podle chuti přidejte sůl.
Jakmile jsou všechny ingredience rovnoměrně promíchané, ochutnejte a případně upravte koření.
Před podáváním omáčku zchlaďte v lednici alespoň půl hodiny. To umožní, aby se chutě dobře spojily.
Podávejte s oblíbenými mořskými plody a pochutnejte si!